2020-01-04
同fd在荃灣行街街見肚餓入左ne間餐廳,服務員見帶我地入座個陣仲好貼心叫我地小心有級tem(就稍為突起的級,應該for關閘用)因為坐在餐廳外場度,大聲d吹水都唔怕。 坐落舒服,位置空間都幾大,見餐廳位置都多,十幾個拼枱都玩得過,歐美個款長餐枱食飯 我地點左漢堡韓式bbq個款燒大三角牛肩肉漢堡$148+炙燒蟹腳 牛油果 藜麥 芥未籽汁沙律$68 + 鮮花野莓芝士蛋糕 $58 +手制藍薄荷朱古力$48(勁想點cocktail/乳酪野莓沙冰試下,but身子唔多好就都係乖乖地啦~)首先到左的係沙律,好多唔同種類的菜(完全認唔出,知識太少)每人分左2條蟹棒先,剩下個條變絲撈埋一起。D菜唔苦,少少的芥末味幫手開一開胃/鼻,食親都醒一醒,然後就唔不知不覺咁食曬然後食食下漢堡未到味先到~好香的烤味。 佢漢堡個麵包裡面個面有烤過黎,睇切面都好厚身,但食落去又有空氣感= 蓬鬆,d肉都夠曬韓式,因為真係韓式泡菜個款辣度(微辣),個fd見我切的咁靚叫我影多張切面的伴菜薯格都唔差架,即使放左一陣都依然外脆內軟。 野飲朱古力都到左,望住杯野諗緊係唔係要倒d朱古力落去,諗諗下就做左,然後飲係隨飲附贈的薄荷朱古力同味
野飲朱古力都到左,望住杯野諗緊係唔係要倒d朱古力落去,諗諗下就做左,然後飲係隨飲附贈的薄荷朱古力同味,有夠神奇的,但俺岩飲。
最後上個個cheese cake巧靚靚丫D花都食得架~餅底有d會比較大粒,最上層個莓醬比教偏酸,中間cheese cake 淡淡的cheese 味,所以真係要三層一起食至係王道,話說中間個層表示我地食極都唔膩呢~