素食不等於Dry!好似K11 Musea嘅DAMA,主打一系列純素雪糕及輕食,唔止健康又美味,食品亦有極高顏值!啱晒我呢啲怕肥又鍾意打卡嘅女生!🤣​✦ 火龍果‧楊枝甘露純素扭紋雪糕​嚟得DAMA,食純素雪糕是常識吧!​DAMA係做冷榨果汁起家,用呢啲果汁製造嘅雪糕,生果成分比例多達85%,加上歐洲入口嘅雪糕粉,雪糕基本上都不含糖、水及牛奶,百分百呈現水果原味,患乳糖不耐症嘅朋友亦唔驚食用。​店家每日都有4款雪糕比人揀,今次我就試火龍果及楊枝甘露兩款扭紋口味!味道上,我覺得自己食緊一個超濃郁嘅火龍果,再夾雜香甜嘅楊枝甘露,口感好清爽,與其話似雪糕,我覺得更似雪葩!食晒成杯都無罪惡感!​值得一讚係,呢度嘅雪糕亦無平時食開嘅咁易溶,我影咗2-3分鐘都無樣,真係打卡恩物!😝​​✦ 自家製麻辣百頁豆腐洞庭烏冬(套餐連飲品一杯)​烏冬加醬汁,好煙韌彈牙!百頁豆腐中間軟熟得嚟彈牙,口感幾好。另外,烏冬下有大量沙律菜、豆及香菇,食落都唔覺Dry。​​✦ 牛油果燒烤醬素菜卷(套餐連飲品一杯)​BBQ醬加牛油果,好有口感及惹味呢!我好鍾意個烤餅,送上枱時仲熱辣辣,食上口又鬆脆,好正!​​✦ 純素奇亞籽芒果

火龍果‧楊枝甘露純素扭紋雪糕

✦ 火龍果‧楊枝甘露純素扭紋雪糕​
嚟得DAMA,食純素雪糕是常識吧!​
自家製麻辣百頁豆腐洞庭烏冬(套餐價,連飲品一杯)​

✦ 自家製麻辣百頁豆腐洞庭烏冬(套餐連飲品一杯)​
牛油果燒烤醬素菜卷(套餐價,連飲品一杯)​

✦ 牛油果燒烤醬素菜卷(套餐連飲品一杯)​
純素奇亞籽芒果燕麥奶芭菲

✦ 純素奇亞籽芒果燕麥奶芭菲
奇亞籽被譽為「超級食物」,加上天然抗氧化劑「燕麥奶」、芒果果泥及一系列堅果,既健康,又可口。​
火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶

✦ 火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶
呢款特飲個火龍果茶底好濃郁!無額外加糖都好夠甜!另外,海鹽杏仁奶蓋口感幼滑,甜甜咸咸,不錯!​
招牌水果烏龍茶

✦ 招牌水果烏龍茶
呢款水果茶就勁足料!一杯有齊蘋果、橙、藍莓、百香果、士多啤梨等新鮮水果,​
配上台灣烏龍,口感甘醇又果香濃郁,解暑一流。​
火龍果‧楊枝甘露純素扭紋雪糕
自家製麻辣百頁豆腐洞庭烏冬(套餐價,連飲品一杯)​