2018-05-07 72 瀏覽
朋友說而家茘枝角D2 Place有好多好野食, 初初都冇咩方向食咩, 行到去D2二期,見到樓下有BEYOND 30週年展覽, 八掛左一陣, 就上去睇睇有咩食.見到呢間門口幾得意, 見佢地餐牌好多選擇, 又有素食, 有散叫及套餐,價錢都好實惠, 咁不坊試下. 星期五晚上都幾多人,  我地就叫左兩個套餐, 包餐湯及飲品, 再加$18會有一個前菜. 主菜我地叫左美國精選牛仔骨配燒烤汁跟薯蓉及大蝦扁意粉配香草蕃茄汁而前菜我地加左一個挪威三文魚沙律. 餐湯附送麵包, 都幾軟熟幾好味, 如果熱D就更加好. 三文魚沙律賣相及味道也不錯.主菜牛仔骨配燒烤汁跟薯蓉, 初初上碟見到D燒汁以為茄汁, 食落好似BBQ醬幾好味,牛仔骨味道都唔錯.而另一主菜-大蝦扁意粉配香草蕃茄汁, 上碟好靚, 意粉煮得剛剛好, D香草味好香,大蝦味道也不錯.飲品我地叫左紅棗茶和柚子蜜, 味道偏淡少少, 我唔鍾意太甜, 所以覺得岩我口味.

挪威三文魚沙律
大蝦扁意粉配香草蕃茄汁