2008-08-06
六月廿六日(三)今日Lunch過左去德福二期魚一丁度食,之前老婆都提過尼間店但始終都未食過~ 去到望一望個餐牌第一個感覺係都幾貴下~ ~" Lunch 都成$80-$90一個定食 本來想揀牛扒定食,但黎魚一丁都係試番魚,於是選擇左燒鯖魚定食~燒鯖魚定食($90)燒鯖魚叫得做魚一丁D魚果然係整得唔錯,魚燒得金黃,面層夠香內裡肉質亦保持到嫩滑,食舊鯖魚都好好食~刺生盤包括:三文魚、吞拿魚、蝦、八爪魚三文魚非常新鮮,夠魚味,不過細塊D~吞拿魚唔識食,都幾新鮮,始終覺得三文魚好d~蝦亦都新鮮,幾甜美,唔錯~八爪魚之前食八爪魚一向覺得好靭,今次係第一次食到好食既八爪魚,八爪魚煙靭得黎唔會咬唔開,非常好~茄子賣相好好,整成魚形狀,本人其實唔食茄子,但見佢整得咁靚於是試試,發現好好食,唔會有平時茄子食完果種令口苦苦地感覺~哈蜜瓜非常鮮甜,老婆係度就好,佢最鐘意食~$90個Lunch真係一d都唔平,間唔中一次好喇~ ~"
燒鯖魚定食($90)
燒鯖魚
刺生盤包括:三文魚、吞拿魚、蝦、八爪魚
三文魚
非常新鮮,夠魚味,不過細塊D~
吞拿魚
唔識食,都幾新鮮,始終覺得三文魚好d~
蝦
亦都新鮮,幾甜美,唔錯~
八爪魚
茄子
哈蜜瓜
非常鮮甜,老婆係度就好,佢最鐘意食~
$90個Lunch真係一d都唔平,間唔中一次好喇~ ~"