2023-05-11 478 瀏覽
一直都有食開靠得住,尤其鍾意食佢d糉同粥。今日遲放工,本身同朋友諗住去沙田分店食個快飯。野食靠得住,staff靠唔住!一坐低見佢哋有個QR code 落單,心諗估唔到靠得住而家都有得自助落單,咁就快快手落單。落完單之後諗住double check 點餐記錄,點知再掃個QR code,個system話我地無點餐。諗住搵staff check單,但個個又好忙。咁我地再落單,點知再submit order幾秒後有個staff 送餐過嚟,我地同佢講我地頭先check無落單記錄,所以落多左。個staff 即刻好大反應:吓?!我地話想佢幫我地取消多左ge order , 佢JIP一聲。我地又無心落多,落完一分鐘內發現duplicate左都即刻通知佢地取消。當然最好係搵staff check 左先再落,本身諗住掃QR code 都係check system, 自己都做得唔夠好,但個staff駛唔駛JIP晒,西晒面咁…

野食靠得住,staff靠唔住!

諗住搵staff check單,但個個又好忙。

2023-05-11