2017-03-18 97 瀏覽
近排愛上日式食品, 而最近就跟朋友去左寶勒巷,食咗間新開嘅餐廳, 質素都幾好一般喺日式居酒居食嘅雞泡魚乾, 都係乾身既, 而呢個味淋既魚乾, 都幾特別,個魚乾比較粗身, 再加啲味淋醬, 點埋沙律醬, 味道酸酸甜甜, 口感不錯叫一杯白桃梳打,非常清甜, 容易入口 再叫咗我兩個刺身, 一個係雲丹海膽, 第二個就係牡丹蝦, 雖然個價錢唔算好平, 但係非常之大件, 雲丹海膽, 金黃色, 入口即溶, 非常識creamy, 味道鮮甜可口牡丹蝦質感,  彈牙得黎口感細緻,  味道都唔錯食蝦食到唔夠喉, 再叫多個天婦羅 配稻庭烏冬 , 天婦羅同稻庭烏冬係分開裝, 先食個天婦羅蝦,  咬口外脆內軟, 色澤金黃, 炸得唔錯, 稻庭烏冬裏面仲有個流心蛋, 我BUY! 呢個烏冬口感非常煙靱, 幾好食
近排愛上日式食品, 而最近就跟朋友去左寶勒巷,

食咗間新開嘅餐廳, 質素都幾好
叫一杯白桃梳打,非常清甜, 容易入口
牡丹蝦質感,  彈牙得黎口感細緻,  味道都唔錯