2023-04-07 25 瀏覽
Chill out Friday 🍺🍻🍻朋友帶我嚟到位於黑布街嘅TAP - The Ale Project,餐廳主打手工啤酒,牆上掛滿介紹啤酒嘅簡介,無論本地啤定進口啤都有齊,如果心大心細唔知點揀好嘅話都唔需要擔心,店員會好friendly 同熱情咁會為客人推薦啱口味嘅啤酒👍🏻👍🏻酒吧餐廳除咗酒精飲品外仲有唔少無酒精飲品,淨係飲品都有2-3頁😆😆佐酒小食、主菜等都有眾多選擇,一邊飲一邊慢慢揀又得😏我地就叫咗兩款小食、兩款主菜同craft beer🍺蔥油漬蠔 $64一客有四件用咗自家製黑啤汁煮成嘅廣島蠔,加埋炸薑蔥油漬,配上麥味濃厚嘅黑啤就💯炸魷魚圈 $78即叫即炸嘅魷魚圈上台個陣仲熱辣辣嫁,沾埋鹹酸菜他他醬越食越開胃炸茜漢堡 $148差唔強每枱都有叫😆因為即叫即整所以要等大約20分鐘左右,一上台就非常吸晴,大量堆成山嘅炸芫荽,芫荽控一定大愛,但連小妹唔食芫荽都忍唔到口🙊,估唔到炸咗之後嘅芫荽味會減弱左,而且炸到脆卜卜好似紫菜咁😆patty 厚身仲內有乾坤,係流心芝士呀😆手製patty 外脆內軟肉汁豐富👍🏻👍🏻吐司雞 $92全份吐司🍞雞份量澎湃,炸雞排仲大隻過手掌✋仲有兩片超厚身嘅Fre

我地就叫咗兩款小食、兩款主菜同craft beer🍺

蔥油漬蠔 $64

炸魷魚圈 $78

炸茜漢堡 $148

吐司雞 $92
全份吐司🍞雞份量澎湃,炸雞排仲大隻過手掌✋仲有兩片超厚身嘅French toast ,加埋介央牛油同大麥麥芽糖漿,又鹹又甜嘅配搭竟然冇違和感😲

Chungking Espresso
喜歡麥味重嘅可以選擇哩款加入咖啡釀製嘅黑啤,第一啖入口就係香濃嘅咖啡味,跟住就係黑啤嘅麥味嘅after taste

Rose Red Tea Saison
哩杯就啱女士多少少,口感相對較輕盈較易入口,啤酒加上玫瑰🌹紅茶清新可口,微微花香帶點fruity taste