2020-12-12
去咗Kerry Hotel Staycation,緊係要搵下附近有咩正嘢食。咁岩 社交平台就彈左呢間野出嚟,話好多人排隊,有龍蝦漢堡食,即去!係一間小店黎,入面有3個職員整野食同收銀,所以都好忙碌。但今日冇龍蝦漢堡 叫咗兩個漢堡蝦餅漢堡同安格斯漢堡。因為唔太肚餓,所以兩個都係叫左single。安格斯漢堡加咗塊芝士,佢本身叫個飽係得菜絲同塊肉,想食cheese burger就要另加芝士,不過加塊芝士都唔貴,5蚊。我同我老公都比較鍾意安格斯漢堡,因為牛肉好香同好Juicy。塊肉又夠厚滿足感較高。蝦餅漢堡仲比安格斯牛略嫌差小小,塊蝦餅較薄。我本人覺得佢同mxs嘅蝦漢堡差不多。我另加咗牛油果醬,都幾好味,令個飽感覺冇咁油。呢間小店都近黃埔地鐵站,但冇堂食位,如有幸經過,可以買個試吓。
安格斯漢堡
蝦餅漢堡