2021-08-18 1241 瀏覽
約左客食lunch想揀一間景靚又坐位寬闊少少既餐廳呢間餐廳上年同過老公食過birthday dinner覺得d服務唔錯, 同埋價錢唔算好貴, CP值高!!今次我地6位客人,被安排坐係最入,望到好大個海景平日既lunch time都坐滿人, 但都唔算好嘈, 同客食飯都合適!大家都叫左Set lunch, 有appetizer + main + dessert + coffee/tea視乎你叫咩main, 價錢都係$2xx 至 $3xx一位~抵!!頭盤方面我就叫左個soup of the day, 係pumpkin soup黎都幾濃幾杰, 唔似出面個d好稀咁我同事叫左個八爪魚沙津好大舊, 佢話好好食有咬口但唔"un"主菜我就叫左個牛面脥肉佢係用紅酒整既, 舊肉一咬就淋晒, 唔係扒個種有咬口既質感份量都好大舊, 大約有一個拳頭咁大不過我就覺得佢唔算好重牛肉味, 可能畀個汁蓋過左...甜品方面, 我地全部加錢$58叫a la carte入面既dessert我就叫左個拿破崙貴相不錯, 食落去酥皮都脆, 又唔太甜我覺得係最好食既一個dish總括黎講, $300幾一位就可以係一個咁舒服既地方食lun
約左客食lunch
想揀一間景靚又坐位寬闊少少既餐廳

呢間餐廳上年同過老公食過birthday dinner
覺得d服務唔錯, 同埋價錢唔算好貴, CP值高!!

今次我地6位客人,被安排坐係最入,望到好大個海景

soup of the day (Pumpkin soup)
都幾濃幾杰, 唔似出面個d好稀咁

主菜我就叫左個牛面脥肉
牛面脥肉
佢係用紅酒整既, 舊肉一咬就淋晒, 唔係扒個種有咬口既質感
份量都好大舊, 大約有一個拳頭咁大
不過我就覺得佢唔算好重牛肉味, 可能畀個汁蓋過左...

我就叫左個拿破崙
拿破崙
貴相不錯, 食落去酥皮都脆, 又唔太甜
我覺得係最好食既一個dish

總括黎講, $300幾一位就可以係一個咁舒服既地方食lunch
望住靚景, 又唔會被人催, 好值得
同客食飯或慶祝都好岩~~下次會再黎!
2021-07-22
牛面脥肉