2022-05-25 31 瀏覽
元朗不嬲都有好多野食,今日見呢間日本菜好多人食就試吓啦🤤一入到嚟就比個好大隻嘅iron man figure吸引住🤣🤣我哋兩個人嗌咗好多野食,首先有三文魚同油甘魚刺身 (各3件)。兩樣都好厚又好新鮮,都食到魚鮮味。之後忍唔住嗌多碟油甘魚同帶子,都係好好食😋吉列炸蠔有4粒,兩個都share啱啱好。粒蠔唔係淨係得粉而係有好大粒蠔架!好抵食!前菜有沙律,都正正常常幾新鮮,番茄啲汁爆出嚟🤣我哋嗌咗兩個拉麵。一個係芝士濃湯叉燒拉麵🤤個湯底好好飲!辣辣地咁,有好多芝士,啲芝士加埋拉麵一齊食口感好好。叉燒有兩大塊,都整得唔錯。麵都唔算粗同夠淋,份量都啱啱好,呢個值得推介!另外仲嗌咗特濃豚骨湯豬軟骨拉麵。湯底其實都唔係好濃味,啱啲唔鍾意好重味嘅人食🤣不過都幾好食,豬軟骨好大舊又有咬口,仲有粒溏心蛋嘅蛋汁會流出嚟架😍野飲好邪惡!係3.6牛乳雪糕紅豆奶茶,雪糕外面仲有層朱古力脆皮包住,啲紅豆都幾多又大粒,奶茶味唔係好重但加埋雪糕就好好飲!另外一杯芝士奶蓋茶我就無試,不過朋友話好飲,唔會好滯,奶蓋好smooth。估唔到呢間餐廳嘅性價比咁高,大家嚟到一定要試下嗰芝士濃湯同埋厚切刺身😍

元朗不嬲都有好多野食,今日見呢間日本菜好多人食就試吓啦🤤