2022-07-14 34 瀏覽
好朋友生日,禮物就免喇,一黎怕唔啱用,實質係懶得諗,所以同佢食餐好嘅代替。今日就揀左位於尖沙咀赫德道既彤壽司,係尖沙咀區中高質素之餘性價比亦較高嘅日本菜,彤嘅店面比好多鮨店都要大,佢一邊係壽司吧檯,另一邊係普通餐枱,對於人多嘅食客傾偈會方便啲。最令我印象難忘既刺身係生蠔同間白魚,壽司都做得好出色👍🏻👍🏻👍🏻💮北海道口岸蠔💮生蠔超肥美,海水味適中,非常新鮮,配上自家製既柚子酸汁同青檸啫喱,更加可以突出生蠔既鮮味,正💮間白魚 💮間白魚刺身薄切白裡透粉紅,魚肉嘅色調及精美嘅碟盤看上去非常夢幻!於面掃上紫蘇花後捲起黎食,芳香爽實得黎有韌度,清甜細膩得很!💮北海道帆立貝💮大大粒帆立貝肉質厚實彈牙,配上竹炭鹽更能突顯鮮甜味。💮左口魚邊壽司💮炙燒過既左口魚邊壽司帶些微焦香脆口。肉質細膩甘香,令人齒頰留香❤️
💮北海道口岸蠔💮
💮間白魚 💮
💮北海道帆立貝💮
大大粒帆立貝肉質厚實彈牙,配上竹炭鹽更能突顯鮮甜味。
💮左口魚邊壽司💮