2020-11-03 613 瀏覽
💛💛💛大角咀一向多高質小店,而近期不時聽人講起Homeland🏠幾次經過都🏔人山人海,今日一試,質素果然唔錯,難怪咁高人氣🙆🏻‍♀️👍🏻-🔸小食🔸🌶蒜香辣椒炒活蜆▫️蜆都幾大隻,炒得幾香又入味,食得出真.新鮮👍🏻🐚香草牛油蒜香焗田螺▫️焗田螺有薯蓉底,比較味濃,薯蓉口感有層次,唔會成pat 野咁🥰🍗酥炸雞翼▫️雞翼有3️⃣款口味選擇 🥚鹹蛋黃🍊柚子蜜🍄松露忌廉芝士🧀 其實每隻味都想試,不過只可以揀一款口味😣 松露忌廉芝士醬均勻掛喺雞翼上面,好creamy,cream cheese 味道好出😋🔸主菜🔸🍷慢煮紅酒會牛面頰▫️牛面頰煮得勁林!🤩 味道唔錯,擺碟仲好有心思☺️🔸甜品🔸試左✌🏻款甜品🧀海鹽焦糖芝士餅有淡淡咸香慢慢滲出黎,而🍫朱古力脆片蛋糕🍰好大份,味道比前者甜,留返最後食perfect😋-黎得依度,啤酒當然要叫🍺選擇多不在話下,隻隻味都幾特別,花多眼亂之下揀定🔮彩蛋海鹽朱古力黑啤🍫細味下比普通啤酒少一份苦澀,多一份海鹽咸香,我鐘意🤤
🔸小食🔸

🔸主菜🔸

🔸甜品🔸
試左✌🏻款甜品

黎得依度,啤酒當然要叫🍺
細味下比普通啤酒少一份苦澀,多一份海鹽咸香,我鐘意🤤