2015-02-08 2238 瀏覽
Friday night來到港大附近的ethos。最近有人喜歡文青生活,一眾ranger相伴而至。一批餓狼先order飲品,熱朱古力,熱茶是取暖的好朋友。一口氣叫了所有三文魚沙律,穩陣之算。沙律菜再fresh d就好了。海鮮意大利飯,海鮮處理麻麻,雪藏味...意大利飯既質感亦很一般。當然,這只是一間cafe。穩陣的Carbonara,如果再al dente 一點就更好。韓式炸雞。如果唔係有啲泡菜在旁,我以為係pizza hut的雞翼小食...味道正常,但就不可以韓式炸雞為牌頭吧…薯條,最受rangers歡迎。當中黑松露醬最快消失。甜點時間,affogato,偷了一啖expresso,酸..貪心之過,配了雪糕就咩事都冇。Double choclate pie,其實唔太甜,朱古力很濃厚,略為加熱後更見誠意,但我就是不好朱古力..rangers努力吧。很寧靜的Friday night,rangers們談食又得,談情又得,上至天文,下至地理。 Work hard,eat harder!Esio,很舒服的環境,食物可以再稍稍進步。
一批餓狼先order飲品,熱朱古力,熱茶是取暖的好朋友。
一口氣叫了所有
三文魚沙律,穩陣之算。沙律菜再fresh d就好了。
薯條,最受rangers歡迎。當中黑松露醬最快消失。
Esio,很舒服的環境,食物可以再稍稍進步。
Salmon salad
Carbonara