Sepoy Mess

2025-07-02 85 瀏覽
最近我去咗尖沙咀圓方的Sepoy Mess,呢間印度菜餐廳真係好有特色!環境時尚,充滿印度風情,非常適合聚餐。我哋首先試咗印度炸蝦,炸得金黃酥脆,蝦肉鮮嫩,每一口都充滿香料味,絕對係開胃小食,非常好食!接住上嚟的係印度香料羊肉碎夾餅,羊肉碎味道濃郁,配上秘製香料、番茄同新鮮香草,真係一個傳統印度味道,豐富嘅口感令人陶醉。然後,我哋點咗印度烤雞咖喱配牛油烤餅。炭烤雞腿肉外焦內嫩,配合秘製奶油番茄咖喱,味道層次非常豐富,小茴香同芫荽嘅香氣更添風味。牛油烤餅軟嫩,完美地吸收咖喱汁,非常過癮!最後,我哋試咗開心果巴斯克焦香芝士蛋糕,外層焦脆,內裡流心,芝士味濃郁,搭配頂級開心果香,甜而不膩,絕對係完美的收尾。整體而言,Sepoy Mess的菜式質素高,味道出色,服務態度友善,環境舒適,係一個值得推薦的印度菜餐廳!我一定會再返嚟,期待再試其他菜式!