2020-10-05
放假到底有啲咩地方好食好玩💕,今日嚟咗港島區一日遊,去咗好多地方打卡,打到攰左就要搵間餐廳食🤣,經過soho,尋尋覓覓底下,搵到一間好chill嘅西餐廳 😍。我哋叫咗Scallop carpaccio ,一上枱靚到呢,帶子薄切,配上沙律菜,黑橄欖,柑桔等等,簡單配上橄欖油同埋黑胡椒,少少檸檬汁,非常之新鮮又開胃✅。Roast beef topped Japanese Rice哇,非常之吸引,牛肉分量足夠,係粉紅色嘅非常嫩滑,又重牛味,已醬汁方面用咗Apple ginger sauce ,加上醬汁同埋蛋黃拌勻,真係好好食呀💕。Braised beef cheeks燉牛臉,分量十足,煮到非常之入味,而且夠晒淋,底層仲配上椰菜花蓉,非常之夾,食完都想繼續encore😭😋。飲方面我哋叫咗杯紅酒,非常順滑,調左杯Mix Berry既 Mocktail👍🏻,酸甜開胃😍。地址:Acquasala (中環)中環蘇豪伊利近街13號地下及閣樓。最高為(5/5)味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢⭐️⭐️⭐️⭐⭐環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐服務⭐️⭐️⭐️⭐️⭐推薦星數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐。#hkfood#hkfoodie#hkfoodbloggger#hkfo
Braised beef cheeks
。
地址:Acquasala (中環)
中環蘇豪伊利近街13號地下及閣樓
。
最高為(5/5)
味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢⭐️⭐️⭐️⭐⭐
環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
服務⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
推薦星數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
。
#hkfood#hkfoodie#hkfoodbloggger#hkfoodblog#hkrestaurant#foodphotography#openricehk#foodpic#foodporn#picoftheday#instafood#topcitybiteshk#hkig#foodie#foodgasm食評#相機食先#食好西#吃貨#美食#acquasala