2020-07-05
終於過左我既birthday month ,有時間開始寫下我去過邊度食生日飯🎂今次見paper moon 做緊buy 2 get 2 free就同朋友提議去食呢間意大利餐廳🍴朋友一收到我既order即刻打電話📲去book枱👍🏻👍🏻朋友仲order 左坐window seat(最主要係想去食個景)一去到點知吾係比window seat 我地,好失望🥺好彩朋友再試吓問吓另一位waiter 到時有window seat再幫我地調,之後waiter幫我地成功調到window seat坐😆🌃我地4個人order 左個4人餐 $788 一位+1呢個餐有3個前菜,4個湯,兩個主菜再加3個甜品餐前會有三款麵包🍞,可以點埋橄欖油及黑醋好好味!Soup-牛肝菌忌廉湯,味道濃郁,好有質感🥣前菜有三款-Lobster salad🦞🥗 沙律菜好新鮮,食完好開胃-巴馬火腿伴蜜瓜火腿一般,肉質食落去比較硬身-酥炸魷魚🦑鮮蝦🦐&意大利青瓜🥒感覺好似食緊炸天婦羅咁,但係🍤得三隻,明明係4人餐點解係得3隻架😅到主菜黎勒😋-辣肉腸牛乳芝士新鮮辣椒pizza🍕Pizza個皮好薄,食落去唔會太滯,但係我覺得辣左啲🌶-斧頭肉眼扒
朋友一收到我既order即刻打電話📲去
我地4個人order 左個4人餐 $788 一位+1
呢個餐有3個前菜,4個湯,兩個主菜再加3個甜品
餐前會有三款麵包🍞,可以點埋橄欖油及黑醋好好味!
Soup-牛肝菌忌廉湯,味道濃郁,好有質感🥣
前菜有三款
-Lobster salad🦞🥗
沙律菜好新鮮,食完好開胃
-巴馬火腿伴蜜瓜
火腿一般,肉質食落去比較硬身
-酥炸魷魚🦑鮮蝦🦐&意大利青瓜🥒
到主菜黎勒😋
-辣肉腸牛乳芝士新鮮辣椒pizza🍕
Pizza個皮好薄,食落去唔會太滯,但係我覺得辣左啲🌶
-斧頭肉眼扒伴薯蓉🥩
我地叫左medium,個扒實左太大份,我地食吾晒
同埋啲肉有啲靭😅😅😅
-dessert 🍮
士多啤梨千層酥餅,酥餅皮只有酥脆,餅與餅之間有吉士和士多啤梨🍓
TIRAMISU
cheese cream吾夠滑,咖啡味唔夠濃,有啲失望
反而雲呢拿奶凍質感滑溜,味道剛剛好,吾會過甜!😋