2019-07-26 52 瀏覽
好多年前喺銅鑼灣食過BurgerRoom, 覺得好得。 較早前同我partner暢遊尖沙咀, 佢個為食仔話暢遊到好肚餓想食burger, 立即上網睇下有咩好嘅option。發現原來BurgerRoom喺尖沙咀美麗華都有分店, 我二話不說就帶佢去咗試! 話時話,呢間漢堡房食物選擇真的有很多。 主要有牛肉海鮮同埋雞, 小食亦有好多選擇, 睇完真係心旭旭樣樣都想試!不過睇完menu, 我地都按照左自己嘅能力去點餐, 誓要唔做大嘥鬼!最後我地首選點了一個牛油果芝士牛肉漢堡同埋一個雙層牛肉芝士漢堡,再撘上 兩客薯條以及兩杯special drinks。係人都知食親burger通常, 肉量同菜既ratio都唔成正比~ 我partner就最憎食菜, 所以叫個牛油果芝士牛肉漢堡會係一個相當好的選擇~ 個牛油果醬好香好rich, 分量多之餘再配合埋牛肉同包一齊食, 口感十分唔錯心情也格外開心。我覺得另外個雙層牛肉芝士漢堡最大的長處就係啲牛肉非常大塊,生生地得黎又好juicy, 仲要有兩塊!目測以佔據整個burger的3/4! 就算係男仔都可能一口咬唔曬!包同肉嘅比例又啱啱好一啲違和感都冇! Specia

Special drinks 沖得唔錯有果味得黎帶少甜, 一飲就飲得出唔似用汽水溝。 薯條 炸得剛好, 脆身又唔油。

我哋好不經意就將呢兩個餐消滅!