2023-03-18
今次我嚟到尖沙咀美麗華廣場一期嘅一間漢堡包餐廳🍔試咗佢哋嘅兩款漢堡包、一款小食同一款飲品。整體黎講,味道同環境都唔錯,裝潢採用了工業風格,整體氛圍比較偏向於現代和簡約,感覺舒適自在。🦀軟殼蟹漢堡首先,佢哋嘅招牌菜式——軟殼蟹漢堡,麵包好柔軟,唔會太硬,加埋新鮮嘅軟殼蟹同新鮮嘅生菜,食落幾清爽。軟殼蟹炸得好到位,表皮酥脆,肉質鮮嫩。整體嚟講,軟殼蟹漢堡味道表現得唔錯。😋🥑🐮牛油果醬芝士牛肉漢堡接下嚟係牛油果醬芝士牛肉漢堡,夾住多汁嘅牛肉、牛油果醬同芝士,味道比較濃郁。牛肉煎得啱啱好,肉質柔軟,口感豐富。牛油果醬滑順,芝士味道好濃郁。整體嚟講,味道同口感都幾出色。🥳🧀🍟芝士旋風薯條小食方面,我揀咗芝士旋風薯條,煎得好酥,芝士味道都幾濃郁,整體味道比較重,啱好芝士嘅朋友可以試下。🍑蜜桃冰茶飲品方面,我揀咗一杯蜜桃冰茶,味道清新,加咗蜜桃味道都好香甜,好啱解暑。😁總體黎講,性價比都不錯,食物質素亦好好,漢堡店員亦會切開兩半,方便打卡。如果想原個漢堡上既你記住落單之前同店員講聲先呀😆
🥑🐮牛油果醬芝士牛肉漢堡
🧀🍟芝士旋風薯條