2005-08-16
我一行十人為慶祝我生日食飯。一到達﹐裡面有個類似老板0既男人已經面黑黑咁帶位﹐同時發現餐廳內有股酸酸縮縮的咪道。 齊人時﹐發現佢俾得九個位﹐最尾要好迫咁坐(席間有大肚婆都要迫)。 跟住落單﹐我問佢D芝士火鍋點上﹐一人一個定係點(因為個個叫都唔同味)。個類似老板0既男人好差態度咁(+好唔耐煩)猛話﹕“睇你點叫”。咁我話“個個唔同﹐將檯係長檯﹐點分﹖如過我0個D同味道0既上同一鍋﹐但又唔係一齊坐係咪要走過去另一邊食﹖”個既男人再次好唔耐煩話﹕“睇你點叫”。即係無答過我。上菜時﹐真係一樣味道(例如有兩個人叫同一個味道)就同一個鍋﹐係份量變兩人份。但係我坐長檯點分呀﹖最後逼住食自己前面個鍋0既芝士。 味道方面﹐真係好難食。食完芝士火鍋﹐完全唔飽﹐再叫了其他菜﹐都係好難食﹐我最後都無咩食過就算數﹐成晚都唔飽﹐大家都話一陣再去出面食魚蛋粉好過。 唔明白咁0既食物﹑咁0既食物service﹐點解唔執笠。或者佢對鬼佬好D掛﹐當晚有一半都係鬼佬。(還收了$100 開瓶費呢﹗)
(還收了$100 開瓶費呢﹗)