2017-06-09 69 瀏覽
Amazing 係我一坐低隔離個外國人所講嘅說話,拒個樣係超開心,個頭喺甘點,心諗都幾誇張下,有無甘好食?同拒講左兩句,拒話之前嗰四季做嘢都未食過d甘好,話到呢到好好。先講地方,其實裝修不稱得上是靚,但就肯定係乾淨舒適。更要提嘅係店員的服務十分親切有禮,增加不少分數。午餐牌上有8個選擇,由意粉到飯到扒類都有。可以選擇餐湯或沙拉。我較中意沙拉,因為唔使食已經嗅到拒嘅醋香,又夠傑身,靚嘢。我選左紐西蘭羊架,一碟有兩件,配埋薯菜份量剛好。一入口果然味道好,濃烈的香草味加上羊本身的羶香味,惹味得很。選上了5成熟,口感剛好,還有肉同油脂的分佈也不錯,絕佳。薯菜除了有薯仔粒之外還有瓜,茄子,露荀,全部都是經調味料煮過的,有心之作。稱得上Amazing 的就莫過於呢個波波粉了。它其實都係pasta 的一種,但型狀似蕃薯仔粒,口感煙韌,很少地方會有得食呢種,大家一定要試。再講就係味道,兩個字型容。。就係勁正!日式芥末加西式忌廉,原來可以甘正。奶奶地嘅味中帶點辣,但又唔係辣。真係好難型容!總之係必試的!主菜甘好就忍唔住食埋個甜品,竟然有粟子mouses cake。好多地方都唔會用粟子嚟做甜品,但我偏愛就

主菜甘好就忍唔住食埋個甜品,竟然有粟子mouses cake。好多地方都唔會用粟子嚟做甜品,但我偏愛就是它。雖然不是粟子蓉,但味道好肯定係用真粟子製成的,軟滑適中。還有就係拒個底,曲奇脆口得來又香,切又不會散!

呢間餐廳說真的,要找有點難,但真心有需要去塭一下,一定要試下。甘嘅價錢,甘嘅質素,真係amazing !