行完個靚山當然要補充體力,係九龍灣揾地方食early dinner,想食西餐又想食炸雞,一定要黎Outback Steakhouse!今日叫左燒肉醬味豬肋骨 配薯條($128),本身每款主菜已包是日餐湯、黑糖麥包、茶/啡/汽水,另外加$25可以加配公司沙律或凱撒沙律,黑糖麥包仲任你食添!新鮮出爐熱辣辣既黑糖包又軟又香,加埋邪惡牛油,係完美既starter。是日餐湯係蕃茄忌廉湯,香濃蕃茄味加上香草,酸酸地幾開胃,不過我最鍾意嘅都係Outback嘅薯仔湯。凱撒沙律太多醬同芝士,有少少太鹹。主菜燒豬肋骨好大份,有一條既肉好嫩滑,但另一條好乾,醬汁唔算太多但夠味。個人強烈推薦香辣炸雞搥($72),總共有8件,配伴菜同超好味芝士醬,個芝士醬入面仲咬到一粒粒芝士,另外仲有外賣派對版本,作為party food送酒送汽水都超正!

黑糖麥包
是日餐湯