呢日好想食西餐,所以就嚟out back嚟食吓佢個扒!因為記得佢除咗牛之外,仲有羊仲有豬意粉 海鮮都有午市套餐抵好多!但係由於太肚餓嘅關係揀吓揀吓見到人哋揀有隻長腳蟹嗰個正價set, $408 ,比侍應推銷之下食咗嗰個法國有啲後悔,貴得來個扒唔係我特別想食嗰種,我會寧願揀$278嘅lunch set !同埋朋友揀嗰個$248嘅法式羊扒好味好多!因為個長腳蟹完全係沒有味道,仲慘過食瘦肉極度後悔嘅選擇!賣相一流,但係隻腳真係肚餓都唔想食,差過buffet好多質素,通常buffet都唔會特別好,除非佢主打,但係佢真係非常之差,完全沒有鮮味亦都沒有質感羊架反而比想像中大份好好味好彩朋友分咗一嚿肉俾我!底下仲有炒飯底唔會太油香香地,側邊啲配菜都好出色!甜豆同埋甜椒都非常好嘅質素服務就專業嘅,唔算太友善,合格! !環境就非常之鍾意啦,舒服嘅卡位大枱最後黑糖包真係幾好味!原來佢仲出咗俾人買走嘅版本🤣
極度後悔嘅選擇!

最後黑糖包真係幾好味!原來佢仲出咗俾人買走
嘅版本🤣
5天前 0 瀏覽
今日係為咗黑糖麵包而來, 知道出咗獨立包裝既黑糖包, 又唔想特登為咗買個包而走去九龍灣, 即興約個飯局, 晚巿唔算太多人, 但不斷有人去買黑糖包, 未到8點已經賣完了, 之後出既只有鋁紙包裝既, 一心以為可以買到獨立包裝, 結果最後買返舊版美國厚切牛柳配烤龍蝦尾 - 賣相都係一般, 龍蝦肉都好爽口, 牛柳就過火了芝士煙肉墨西哥脆片 - 吹水飲酒必叫之選香煎黑椒日式黃鯺吞拿魚 - 呢款真係幾好食香草蕃茄海鮮意粉 - 意粉份量都多, 濃濃既蕃茄醬汁是日餐湯 - 蕃茄湯底加咗磨茹碎黑糖包 - 招牌菜, 每次都要佢REFILLMANGO MOJITO - 偏甜SOMERSBY APPLE CIDER - 酒味唔濃, 似有氣果汁SPARKLING STRAWBERRY LEMONADE - 普通的士多啤梨梳打總結 : OUTBACK咁多年嚟都係最出名黑糖麵包, 其他菜式冇乜令人深刻印象, 今次都係為個包而來

芝士煙肉墨西哥脆片 - 吹水飲酒必叫之選

香煎黑椒日式黃鯺吞拿魚 - 呢款真係幾好食
香草蕃茄海鮮意粉 - 意粉份量都多, 濃濃既蕃茄醬汁

是日餐湯 - 蕃茄湯底加咗磨茹碎
黑糖包 - 招牌菜, 每次都要佢REFILL

MANGO MOJITO - 偏甜

2024-03-22
2024-04-07 72 瀏覽
今日,我地兩個人 去咗德福商場Outback食晚飯。入到餐廳,見到 已經冇咗八成座位。我哋叫咗一個二人餐。二人餐包括黑糖包、餐湯(但係竟然唔記得送嚟)、 普通凱撒沙律、八隻蝦、兩隻蟹腳、比目魚、雞味飯同埋薯條。價錢係 $612再加一。星期六會比平日貴$50一人左右。咁多種食物入邊,覺得嗰啲蝦係最好食。比想像中辣,但係辣得來幾香。兩隻蟹腳看起來都幾大,但係味道一般,唔算好有味道。比目魚煎得幾香,下邊墊咗飯。 薯條炸得幾鬆脆。整體嚟講,份量適中,但係唔算性價比高。

整體嚟講,份量適中,但係唔算性價比高。
2024-04-06
2024-01-03 940 瀏覽
通常想起Outback大家會聯想起牛排,然而Outback還提供了一些其他的美食選擇。例如,烤雞、豬骨、海鮮等等。是次享用豬肋骨(希望沒記錯)、蟹腳、蝦尾、魚柳及薯條。豬肋骨鮮嫩多汁,烤得香脆。海鮮菜品也很不錯,還有我最喜愛的沙拉、湯和黑糖包等選擇,可以滿足不同口味的需求。最欣賞服務方面,Outback的服務員通常友好並且熱情,雖然今次的服務員的新手又落錯單,但是其資深員工一有疑慮,立即向我們了解,服務以及回應快速。

• 燒肉醬味豬肋骨
2023-12-20 643 瀏覽
近日試咗份來自九龍灣德福Outback Steakhouse的外賣,總的來說,它帶給我很愉快的用餐體驗!🥩😋首先,外賣的包裝非常仔細和堅固,確保食物的溫度和質量得以保持。這對於運送這樣的大塊肉非常重要,因為我可以確信食物在送達時會保持熱度和新鮮度。🚚📦當我打開外賣盒時,香氣撲鼻而來~^ _ ^❤️‍🔥首先,肉眼牛排以我要求的完美煎烤程度送上,內裡保持了肉質的鮮嫩多汁,每一口都讓我回味無窮!👌🏼😍 3成不會多血水,保證塊扒鮮嫩多汁🤤🤤❤️‍🔥洋蔥圈也是精心烹飪的,外層酥脆,內部軟嫩,絕對是完美的小吃!沾上濃郁的沙拉醬料,口感更加豐富。💯👍🏼我期待著下次再品嚐他們的美味!👏🏼🤤

當我打開外賣盒時,香氣撲鼻而來~^ _ ^❤️‍🔥

我期待著下次再品嚐他們的美味!👏🏼🤤
外賣自取
2023-12-04 907 瀏覽
朋友生日飯,去咗呢度午餐,五個人叫咗五個套餐,豬肋骨相當唔錯,份量雖然略少,但係覺得火候幾好,味道亦都算係OK,配埋啲飯都足夠飽肚,煎魚柳就細份一啲,雖然雪藏貨都唔可以要求太高啦,一般水準啦,肉醬意粉就好粥份量,味道相對冇咁好,因為醬汁似乎過多,令到個意粉比較「黐立立」,同埋好似「琳」得滯,豬扒就係連骨嘅,夠厚,肉質OK,不過因為係黑毛豬,可以揀幾多成熟,我今次揀咗全熟,覺得太「鞋」,下次有機會我覺得揀八成熟更好,應該肉汁更加多,食落會口感好啲;基本上每個套餐都係跟飯,同埋少量嘅西蘭花、椰菜花、紅蘿蔔片。另外個餐湯係西蘭花湯,都煲得幾好,有足夠嘅西蘭花味,又唔會太過濃,餐包當然不嬲都係水準好好嘅,配酸忌廉令人有一種清新開胃嘅感覺,沙律都唔錯,啲菜都幾新鮮,份量一般啦。唔算太多或者太少,都合適四五個人分享嚟食嘅,餐飲水準一般,冇話特別好,都係普普通通啦總體嚟講性價比都幾好,因為環境坐得舒適。早啲book位就可以book到梳化位,係坐得幾舒服嘅,如果現場排隊就可能要坐其他位置啦,不過都OK嘅,招呼都好好,令人舒適愉快嘅一個午餐地點。今次冇叫牛扒,不過之前試過就覺得肉質好普通,尤其是食唔晒,帶咗返屋企再返焗返,覺得質素更差,所以今次都唔再叫牛扒啦,反而試吓其他嘅嘢。
2023-11-30
生日
  • 燒肉醬味豬肋骨
2023-10-31 1240 瀏覽
前兩晚同朋友行德福,諗唔到食咩,突然醒起好耐無食Outback,就去左拎飛,都係等左5分鐘左右就有位,非常之快。Outback的特色 - 一坐低就會有職員比🖤招牌黑糖麵包🖤,本身比左一份,但又有個職員再比多份我地,勁食嘅我當然OK LA,黑糖麵包暖暖地配埋佢地個淡牛油真係無得輸。我地今次決定散叫,因為我同朋友都無諗住飲餐湯餐飲,叫左個牛油果蟹肉他他,估唔到佢蟹肉非常多,性價比好高唷,基本上我地食晒D脆脆都仲未食完個他他😋主菜我地叫左個雞肉拼燒蝦寬麵同埋燒黑毛豬鞍,雞肉係雞胸肉唷,做GYM嘅我當然好OK,而D蝦都幾爽口,不過個麵就感覺上唔夠熱,只係暖,但味道都算唔錯。食過而個豬鞍因為係黑毛豬,所以我地叫左七成熟,不過今次燒得有d靭,質素略為差過之前少少🤏🏻最後我地仲食左鮮什果美式芝士餅,佢呢款cheese cake係淡芝士味同埋係軟身嘅,撞岩我同朋友嘅口味,配埋d鮮果仲有個淡忌廉,口感幾清新。用餐其間職員都好有禮貌,經常幫我地加水,又有個女職員問我地食物質素如何,十分貼心。又咁岩萬聖節,餐廳裝飾得都好有節日氣氛,整體感覺良好。

2023-10-29
午市叫咗兩個餐一個小食食物質素好差,真係好失望!明明之前食晚市都幾好食麵包同埋餐湯都唔錯嘅叫咗一個意粉,味道都正正常常,但係都係冇乜味之後一個類似大蝦炒飯,啲飯好似未熟咁,超級硬同埋乾,上面啲蘿蔔炸到好硬好硬,最後我食咗幾啖飯食埋啲蝦就冇食了另外叫咗一個炸蘑菇小食一上到嚟就已經左一粒右一粒個皮一啲都唔脆腍晒,個底出晒水🥹之前食過真係唔錯,但係唔知點解而家質素好差,真係好失望,價錢都唔係收得特別平,應該質素要好D嘅😖😵‍💫
午市叫咗兩個餐一個小食
食物質素好差,真係好失望!
明明之前食晚市都幾好食

麵包同埋餐湯都唔錯嘅

叫咗一個意粉,味道都正正常常,但係都係冇乜味

另外叫咗一個炸蘑菇小食
一上到嚟就已經左一粒右一粒
個皮一啲都唔脆
腍晒,個底出晒水🥹

Openrice 叫完外賣預計取餐時間過左都未拎到最後追問左2次先發現個外賣一早搞掂但係成袋放左係前枱個地下度 大佬呀出左餐又唔講仲要放係地下?枱面咁多位都唔放感覺唔多衞生失望
Openrice 叫完外賣

仲要放係地下?枱面咁多位都唔放

感覺唔多衞生
失望

2023-09-17
30 分鐘 (外賣自取)
2023-09-22 618 瀏覽
星期五晚飯時間,門口接待無禮貌,無視顧客,叫左号碼到我又話等,等左陣又叫其他台号碼,再問佢係咪到我又唔啋,行左入去出來竟然叫我排嗰條隊下嗰号碼,問佢我張台點,又唔出聲,有就有,冇就冇,我可以唔食架,話佢無禮貌,做得接待咁服務,體驗好差,下次不會再來九龍灣呢間
2023-09-13 624 瀏覽
今日想搵個又靜又好食嘅餐廳去lunch meeting 💻我哋就決定嚟呢度食我哋叫咗牛扒🥩煎魚🐟同豬鞍🐷肉眼扒叫左5成,肉質甜美,有肉味👍🏻煎魚柳很嫩滑,少少骨。男女老幼都啱食。豬鞍7成熟,係有點過熟,不過肉質還好,唔會好鞋。所以食完下次可以再食👍🏻呢度環境又靜,嘢食又好食。
今日想搵個又靜又好食嘅餐廳去lunch meeting 💻
我哋就決定嚟呢度食
我哋叫咗牛扒🥩煎魚🐟同豬鞍🐷
肉眼扒叫左5成,肉質甜美,有肉味👍🏻
煎魚柳很嫩滑,少少骨。男女老幼都啱食。
呢度環境又靜,嘢食又好食。
2023-09-09 630 瀏覽
心血來潮入嚟食吓嘢,今日晚餐滿坐,落完order二人餐就坐喺度等,點知⋯好快佢哋就上咗忌廉湯,但係冇比餐具,問佢哋攞,佢哋好似好忙咁,到沙律都上埋枱,都冇餐具🤣,再問多次終於比到餐具我哋!其他枱都有咁嘅情況發生,真係搞笑!每次都最想食佢個黑糖麵包🥖,之前都係一坐低、落完order就上黑糖麵包,食住等,今次竟然要問多幾次先比到黑糖麵包我哋,但係竟然有啲新坐低嘅一坐低就上麵包,俾我哋早拎到,我又係哭笑不得🥲!好彩除咗以上奇怪事,嘢食嘅質素可以,上菜時間都可以😌。工作人員態度都唔錯,應該係客人多工作人員少,搞到出現以上奇怪事啦!
2023-09-08 266 瀏覽
Lunch 同同事去咗食斧頭扒。肉質甜美,份量夠3個人食,叫左7成熟。粉嫩嘅肉質,口感非常好,唔會好un 。配上粗粒鹽,鹽配牛扒十分之夾。仲可以提升左味道。下次一定會再食。
Lunch 同同事去咗食斧頭扒。
肉質甜美,份量夠3個人食,叫左7成熟。
粉嫩嘅肉質,口感非常好,唔會好un 。
配上粗粒鹽,鹽配牛扒十分之夾。
仲可以提升左味道。
下次一定會再食。
2023-09-04 419 瀏覽
本來應該2星期前正日食嘅生日飯,因為壽星仔中咗covid而delay到今日,又差啲因為打風食唔成,好彩最終都食到。德福呢間Outback一向出名服務差,不過為咗遷就住將軍澳嘅壽星仔,無奈都係揀佢。朋友負責拎位,本身訂位時已經講明有BB需要高身BB櫈,第一張安排嘅座位放唔到BB櫈,於是安排咗換位,但結果換去第二張都冇擺到BB櫈,朋友見職員好似好忙,就諗住等壽星BB嚟到先再叫佢哋安排。由於見啲4-5人Set唔係咁吸引,我哋揀咗散嗌,叫咗一份16oz慢燒安格斯肉眼扒、一份18oz T骨牛扒、一個蟹肉餅沙律、一客炸蘑菇、一碟雞肉拼燒蝦寬條麵(走辣)。食物質素算係Outback分店比較差的一間,牛扒我哋要5成熟,但T骨一送上嚟目測已經overcooked,起碼7成熟,超難切,食落亦相當韌,肉眼稍為好少少,係5成熟,但冇乜牛味,配菜我哋揀咗焗薯、炸薯條同雞味飯,本人從未食過咁難食嘅焗薯,完全冇味的焗薯配上難食的酸忌廉,食咗一啖我就放棄,但朋友話勉強ok。🤷🏻‍♀️炸薯條唔鹹,但係凍嘅,完全唔熱,而個雞味飯亦麻麻。蟹肉餅沙律有滿滿的牛油果,超熟嘅牛油果入口好creamy,配埋蟹肉餅好好食,墊底的沙律菜

USDA T骨牛扒配蘑菇汁-18oz(5成熟)

USDA慢燒安格斯肉眼扒配紅酒黑醋汁-16oz(5成熟)

忌廉煙肉焗薯(牛扒配菜)

蟹肉餅沙律有滿滿的牛油果,超熟嘅牛油果入口好creamy,配埋蟹肉餅好好食,墊底的沙律菜亦很新鮮。炸蘑菇味道正常,亦唔算太油。
香煎蟹肉餅沙律

炸蘑菇

雞肉拼燒蝦寬條麵因為遷就壽星仔口味改咗走辣,所以餐廳幫我哋改咗做忌廉汁,但竟然好似完全冇調味咁,只食到少少忌廉味,而且啲雞肉勁嚡……😖雖然附送嗰2塊蒜蓉包好脆,但偏硬。
雞肉拼燒蝦寬條麵(走辣)

至於餐廳嘅招牌黑糖包則Keep到水準,送上枱時熱辣辣,幾軟熟,我哋encore咗一轉,4個大人加個2歲BB total食咗4.5個黑糖包,BB一個人就KO咗大半個,勁癲!😆😆
招牌黑糖包

最尾食完飯,我哋就叫餐廳幫我哋上埋個蛋糕(自己另外買),嗌咗2次先記得上,仲要冇晒叉,畀咗幾隻唔同size嘅湯匙我哋,睇嚟應該真係人手唔夠洗唔切……🙈🙈
親身試過我終於明白點解啲人話呢間Outback啲服務差,因為真係完全唔夠人,我哋係5pm晚市時段入座,餐廳大約6pm已經滿座,但目測只見3女1男侍應,又要帶位、執枱、落單、上菜,真係好忙,分身不暇服務客人都情有可原,但至少係幾有禮貌嘅,其中一位女侍應(估計係經理)可能經過時見我哋碟寬條麵剩番大半碟,都主動問我哋覺得啲食物質素點,我哋都有反映寬條麵冇味嘅問題,同啲牛扒overcooked,佢表示會同廚房反映,為咗唔想浪費食物,最後我哋有盡量清晒啲麵,但雞肉真係太嚡食唔晒。
2023-09-03
生日
香煎蟹肉餅沙律
炸蘑菇
招牌黑糖包
2023-08-27 371 瀏覽
叫咗個$860二人套餐,諗住塊頂級美國西冷牛扒單價都$500幾。點知中伏!😡塊牛扒流出大量血水,很明未解凍好就煎!😖整個餐最好食係黑糖麵包,海鮮意粉和沙律正常,龍蝦尾好韌,湯亦都算了吧!
頂級牛扒龍蝦尾套餐