2023-04-19
雖然我唔係生粉,但由於我鍾意食拉麵,咁Mr L就建議去食尖沙咀新開嘅拉麵店🍜 佢講完個名我就喺網上睇到,原來係AK哥哥開嘅拉麵店🤣 網上睇到話好多人排隊,當時我心諗希望去到唔使排好耐啦,因為嗰一刻我已經好肚餓啦,但點知去到就已經可以即刻入座,可能嗰陣時差唔多已經係星期六嘅兩點,過咗個繁忙時間🤔 但總之好好彩啦,唔洗等位🥳我哋叫左日暮拉麵同日和拉麵🍜,另外再加兩個小食配成套餐,變咗有一碗拉麵一個小食同飲品,小食就叫左羽根餃子同明太子無骨雞翼,可以share嚟食😜 其實日暮同日和拉麵,所有配料都係一樣,只係湯底唔一樣,日暮係豚骨湯底,而日和係雞白湯湯底。拉麵份量十足,平時Mr L去一蘭食要另外加麵底,但係呢個唔使。味道其實唔錯,但係食到最後個人略嫌有少少膩,滯滯地,因為佢個湯質地有小小creamy比較濃,我哋另外加多個糖心蛋,夢王蛋,糖心蛋上面印左個貓貓腳印,好cute🥰佢個餃子正常發揮,不過不失。明太子無骨雞翼好食😋 幾惹味!整體來講都唔錯,但座位略嫌有少許窄,肥少少都坐唔到入邊🤣 價錢同食物質素都中規中矩啦味道:👍👍👍👍服務:👍👍👍👍環境:👍👍👍👍encore? ✅ 下次會使吓佢個炒飯
佢個餃子正常發揮,不過不失。明太子無骨雞翼好食😋 幾惹味!
味道:👍👍👍👍
服務:👍👍👍👍
環境:👍👍👍👍
encore? ✅ 下次會使吓佢個炒飯,啲人話炒飯好食😅
📍日暮家 麵匠
尖沙咀宜昌街4號漢光大廈地下D號舖
#852 #hkig #hkcouple #hkfoodie #hongkong #lunch #foodblogger #foodporn #hkigfood #foodstagram #instafood#tsimshatsui #tst #ramen #日暮家 #higureyamenso