2023-12-20 1200 瀏覽
有幸book到AE信用卡買二送二蟹宴,終於有機會帶屋企人黎試下呢間餐廳呢個係餐單,每位食客仲送AE行李牌一個最先上既係前菜,4樣都好食,最想encore 絕對係蜜汁脆鱔,炸到脆卜卜撈左糖醋汁,好好食燉湯正常發揮,好飲之後上左蟹粉蝦球,蝦都大粒少少彈牙,蟹粉醬汁有鹹鮮味,但食多兩啖感覺偏鹹,送飯會好D由於大閘蟹未蒸好,先上左蟹粉獅子頭,但係老實講有D失望,點解?因為個汁同上面個蟹粉蝦球一模一樣,一樣偏鹹,而且以菜單編排上兩個菜用同一個汁,唔係好有誠意大閘蟹係公蟹,菜單寫保證5兩半到6兩,但當日4位其中有兩隻睇落唔似有5兩半,不過蟹膏多,食得幾滿足椒鹽原條小黃魚,好好食,啖啖肉,魚魚皮位置煎/炸得好酥脆,魚骨部分都有些少脆,魚調味又唔會過鹹,可以唔需要送飯食,推薦蟹粉小籠包推薦,皮薄湯多,好好食最後上埋夠薑湯圓,真係好夠辣,對於食左一餐比較寒涼既蟹全餐黎講好適合總結:食物分量都算ok,但係個人認為加一碗面或者飯會比較合適。另外,菜單設計上,兩個菜用同一款醬汁(起碼我食落似係),實在有D失望。但係環境同服務黎講幾好,而最後蟹宴令我喜歡既食物都同蟹無咩關係,不過都推薦大家去試下魚類小菜。

呢個係餐單,每位食客仲送AE行李牌一個

燉湯正常發揮,好飲

蟹粉小籠包推薦,皮薄湯多,好好食

總結:
2023-10-26