2020-09-08
疫情有所減退, 搵個藉口 食好西😏😏位於逸園虎鐵鐵板燒,做緊八折優惠 🤩🤩set lunch就更加抵啦😻😻一於同老婆 二人世界一番 💕💕💕地方當然就腳,就喺地鐵站隔離 ,座位非常寬敞 ,高膠板隔開,防措施做到足👍👍環境非常優雅 廚窗街景 ,都咪話吾陶醉😆😆我哋揀咗 虎鐵特選二人餐 980蚊有八折 😬全部高級食材,感覺超值呀 😍😍先來青蘋果沙律 🥗開一開胃口 😁再嚟鴨肝蒸蛋 ,用雞蛋蒸,蛋香十足而且賣相仲好靚添 🤗日本白松貝 真係食過你就知🤭🤭鮮甜到一個點 😋😋火候拿捏得剛剛好 !爽脆 !鮮甜 !龍蝦🦞見職員即叫即劏,哈哈 師傅嘅功架十足 ,真係好食又好睇呀🤩🤩龍蝦簡單用牛油 煎香 ,加上自家製嘅龍蝦糕海膽汁 三兩下手腳已經可以上碟🥰🥰玫瑰花都可以食㗎 高質嘅食材簡單嘅烹煮已經好好好味, 正正套用喺呢一碟 鐵板龍蝦身上 😌😌我哋揀咗美國安格薄燒 ,日本蔥少少炸蒜,真係十秒就可以上碟拉!☺️大概五成熟 ,更加帶出濃沃嘅牛香 ,配上炸蒜片嚟食真係唔錯 !一口 牛肉一口野菜 ,正正減低肥膩感,配搭得非常好 👍👍最後 ,白飯魚苗薑粒炒飯 就真係非常飽了, 粒粒分明 ,火候十足 ,見到啲飯粒喺鐵板上
環境非常優雅 廚窗街景 ,都咪話吾陶醉😆😆
最後 ,白飯魚苗薑粒炒飯 就真係非常飽了, 粒粒分明 ,火候十足 ,見到啲飯粒喺鐵板上面跳舞🤤🤤🤤
第一次食巨峰提子味嘅雪糕 ,好特別 !真心覺得超值嘅一餐豐富嘅鐵板燒 ,人頭 四百幾蚊 ,真係超值!店員服務更加係酒店級😝😝