2020-07-05
今晚一行七人又到這裡食晚飯,自從佐敦店休業之後,就只好嚟九龍城店啦。今次叫左d新款式野,所以就寫個食評。酥炸白飯魚,加左d香茅,味道特別,送酒一流。燒豬頸肉,上次嚟太子爺推介話系濟州豬,所以今次叫左一客大嘅試吓,燒得外脆但內𥚃肉汁依然豐富,但份量太少了,我們一人一件就已經所剩無幾了。鮑汁螺片豬手,鍾意食泰式豬手嗰種甜甜哋嘅味道一定要叫,但份量很大,最好有3-4人至好叫。豬肉碎生菜包,肉碎有濃濃嘅魚露香帶點微辣,好開胃。粉絲什菜煲,之前在佐敦店食過,好乾身同好有煲仔香,今次只是將一些什菜放在煲內煮一下便上枱,這個比較差。蒜子胡椒鮮魷,吾知系咪魷魚不當做的関係,上個月和今次叫d魷魚都好薄身,冇咬口。其他叫左串燒一打,菠蘿炒飯,泰式炒金邊粉,甜品拼盤。仲有,上次嚟叫左個甜品榴連糯米飯,是限時供應,榴連香濃非常,榴連控一定喜歡。
今次叫左d新款式野,所以就寫個食評。
酥炸白飯魚,加左d香茅,味道特別,送酒一流。
豬肉碎生菜包,肉碎有濃濃嘅魚露香帶點微辣,好開胃。
其他叫左串燒一打,菠蘿炒飯,泰式炒金邊粉,甜品拼盤。