近期搬咗去家姐到做上環之友嘅我,特別係呢間餐廳係我屋企附近,食家好奇心之下點會唔試下呢間~ 餐廳個位咁細,上一手做堂食嘅時候已經覺得好奇怪~ 今次呢間佢哋識得主力做外賣同takeaway,呢頭全部返工時間lunch都咁趕咁需要delivery,係咁細嘅鋪位之下食得揀呢個market其實非常之聰明~頭嗰幾日walk-in黎叫餐已經好多orders,可能初初開業嘅問題,佢哋嘅logistic唔知點解幾個人係個位度執嚟執去都係同一張單,所以呢次lunch time walk-in自己拎都要等成起碼20分鐘~之後幾次我11點半打去,講明12點去拎,已安排好哂,好好~$45係中上環區嘅lunch box其實真係幾抵,包野飲包湯,凍飲仲要唔使加錢~ 西湯初頭係得羅宋湯,鹹咗少少~ 之後如我所願有埋中湯,我自己鍾意中湯多d~暫時我幾次叫都只係叫咗個黑椒汁西冷牛扒飯,黑椒汁幾好味,牛扒大大塊軟硬適中~ 意式茄蓉腸片螺絲粉,螺絲粉都住得啱啱好,如果多啲茄醬同腸片會更加好~請繼續加油,因係我對面好方便!!

之後幾次我11點半打去,講明12點去拎,已安排好哂,好好~

請繼續加油,因係我對面好方便!!
10 分鐘 (外賣自取)