2020-11-18
祥仔辣辣 地址:旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓201號舖香港地而家搵間好食嘅川菜食真係好難,黎開旺角呢頭,本來想食牛角,但因為太多人排,所以決定轉戰呢間祥仔辣辣,因為晚飯時間見無咩人排隊,所以都驚係伏,但作為一個試伏專員,一於幫大家試下,一試就無後悔!!而家有一個二人套餐$398,有前菜(木耳,口水雞,酸辣粉)粉,招牌菜二選一就簡左酸菜魚,仲有新式菜,麻辣小籠包,包心菜等等,實在抵食。雖然多野食,但樣樣都好好食,無話邊一樣野係伏!如果大家有食開辣,就知道有D食物係辣而不香,淨係食到辣味,但係呢到既川菜真係每道菜都食到唔同辣椒既香味,認真唔錯。前菜黎講,木耳無咩特別,口水雞份量都唔少,而酸辣粉係用左寬粉,用左熱拌,但呢道菜係相當辣,我同朋友平時食開辣,都覺得好辣。而酸菜魚都唔差,魚夠滑唔腥,平時唔鍾意食魚嘅我,都覺得好食。而特色菜品既小籠包都好香,但係唔辣嘅。可能因為少人,所以整體服務都好好,會主動幫你斟水同上菜。環境同一般中式餐飲一樣,都坐得舒服。整體黎講,係一餐唔錯嘅川菜。食過返尋味指數:8.5/10
地址:旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓201號舖
整體黎講,係一餐唔錯嘅川菜。
食過返尋味指數:8.5/10