2024-11-04
Pasteako 餐廳喺中環元創方,環境好舒服,設計有品味,氣氛輕鬆,非常適合朋友聚餐或者約會。如果你鍾意意大利麵,Spicy Arrabbiata with Mezzi Rigatoni真係唔可以錯過!呢個醬用咗新鮮嘅蕃茄、蒜頭同小辣椒,味道好惹味,雖然叫做辣醬,但其實唔會太辣,蕃茄味道好突出。而且,餐廳仲定時定候free flow唔同嘅 pasta,搭配唔同嘅醬汁,真係好過癮,適合愛食意大利麵嘅你!另外,佢哋嘅 炭烤牛扒都非常好味,外焦內嫩,配埋pasta食,簡直係絕配。價錢方面都唔錯,388蚊仲可以享受到三個 courses,性價比高,叫划算。而且只需加38蚊每人,有free flow 嘅 Aqua Panna 水。如果想要 Cake Cutting服務,就要加多200蚊。不過,服務方面有啲不足,唔算特別 attentive,我需要幾次行去搵 staff,而佢哋仲有用餐時間限制,呢個可能會影響到用餐體驗,讓人感覺有啲趕。呢度好似經常好滿,所以建議提前 make booking,否則可能會無位。