係港島區食一餐lunch, 閒閒地都要七八十蚊, 百幾二百蚊嘅午餐亦都係隨處可見, 但呢一間素食, 兩餸一湯一飯只係25蚊, 冇睇錯真係只係25蚊, 而且份量好多好足夠, 味道亦都非常可口。呢間素食每日都會有唔同嘅餸可供選擇, 附送既湯亦都每日唔同, 第一次食係上星期五, 我就揀咗1.賽螃蟹同3.鎮江素肉。當外賣送到後, 發現比想像中份量都好多好多, 兩個餸裝滿曬成個外賣盒, 而白飯亦都係裝滿曬整整一個外賣盒, 絕對絕對唔會唔夠飽, 有啲男同事都表示食唔曬個飯, 所以絕對唔使擔心份量不足。 至於味道方面, 真係要讚下個鎮江素肉, 酸酸甜甜的口感好開胃, 素肉亦都切到一粒粒好易入口, 口感亦都真係好似真正嘅肉, 有啲似午餐肉咁, 但佢竟然係用素整成, 一路食一路覺得好神奇。今個星期五就食左第二次, 今次就揀咗1.香茅椒鹽素肉粒同5.涼拌土豆絲, 上次唔記得影個湯,今次終於記得一齊影埋, 個湯好清新鮮甜, 而且唔會只係得湯水, 附送咗四五舊瓜,可見佢真係好足料。香茅椒鹽素肉粒同上次鎮江素肉既肉係一樣既, 都係切到一粒粒好易入口, 今次就由酸甜變咗做椒鹽, 仲配送咗幾條豆角, 無論係主角嘅素

香茅椒鹽素肉粒同上次鎮江素肉既肉係一樣既, 都係切到一粒粒好易入口, 今次就由酸甜變咗做椒鹽, 仲配送咗幾條豆角, 無論係主角嘅素肉, 定係配菜嘅豆角都非常入味, 容易下飯。 至於土豆絲亦都一啲都唔馬虎, 味道酸酸辣辣, 空口食都非常唔錯, 美中不足就係有芫茜 (哈哈希望唔會引起芫茜大戰)。

PS: 兩餸飯價錢$25, 三餸飯價錢$35
PS2: 兩餸飯用咗三個外賣盒, 但外賣盒並唔需要收錢, 成餐咁豐富嘅飯就係25蚊, 性價比實在太高