跟朋友係灣仔一齊血拼完嬰兒用品展, 雙腳已經軟弱無力, 一定要搵個地方坐下醫肚先回家.灣仔有一條出名的酒吧街, 就係街尾有一間24小時營業的漢堡飽店, 暗黑的燈光再加上高檯櫈, 就揀佢黎醫肚.MENU梗係唔少得Burger, 仲有沙律/Wings/Fries/Milk Shakes揀~我地點左2款Burger, 1個Salad, 4款小食, 再加3杯飲品.Caesar Salad – 已預先用外賣膠盒裝好, 菜十分新鮮, 巴馬臣芝士及醬汁十分多, 味道較酸, 好為我們的Burger做個starting.Signature Double Cheese Burger + Mushroom Cheese Burger, 原來塊漢堡扒係自家製, 有超過半寸甘厚, 漢堡扒唔太乾, 裡面仍有肉汁, 食到肉味架!Burger有齊酸瓜, 蕃茄, 生菜, 醬汁, 我一啖食唔曬! 個Double Cheese Burger最好味!Burger可以轉set, 可配一款小食, 我們點了Sweet Potato Fries, 炸洋蔥圈, 另配了Crispy Garlic Wings及Desire Nuggets
Caesar Salad
Burger可以轉set, 可配一款小食, 我們點了Sweet Potato Fries, 炸洋蔥圈, 另配了Crispy Garlic Wings及Desire Nuggets with Melted Cheese.
Sweet Potato Fries用了蛋黃蕃薯, 水份較多, 不易炸得香脆, 但味道甜甜的, 蕃薯味濃, 份量多, 我地飽到食唔曬!
最正係炸洋蔥圈, 洋蔥圈炸得完整, 外面脆卜卜, 我食到停唔到口!
Crispy Garlic Wings是甜酸醬的雞翼, 雞翼炸得唔太乾, 再搽上甜酸醬, 可以好開胃~
Desire Nuggets with Melted Cheese, 原件雞塊炸, 自己可以沾上芝士醬, 雞件炸得唔太乾, 仲有肉汁架.
飲品點了Latte及Chocolate Milk Shake, 奶昔真係超正, 雖然係朱古力味, 不過唔會太甜, 有Cream, 朱古力醬及車梨子做topping, 賣相已經好吸引, 飲落又真係好香又滑, 好邪惡呀!!
Chocolate Milk Shake
店舖細細, 店員見我地幾架購物車又有BB車, 細心幫我們安排座位, 而且好好玩, 好鬼NICE, 我一定會再來!
2016-02-19