2019-12-11 1382 瀏覽
週二晚收咗工,喺灣仔同酒友歡樂暢飲兩個鐘頭後就決定喺附近覓食醫肚。由酒吧行出去一直行,見到小店「Burger Joys」有位就入咗去繼續找尋歡樂的味道。快餐店四周掛滿聖誕裝飾,節日氣氛濃烈。外籍經理Steve哥哥談笑風生,見細佬好奇牆上嘅「Hot Wings Challenge」雞翼龍虎榜咩來頭,佢仲好幽默地介紹店子逢星期四嘅雞翼單售三蚊,榜上嘅人全部都係週四晚喺三分鐘內食得最多辣辣雞翼嘅高手,而佢自己玩咗三次亦頂多只能以二十二隻攞到個第五名。埋位先點咗兩杯「生力生啤」,$39以過咗歡樂時光黎講絕對唔貴。四頁彩圖餐牌中英對照,簡單易明。芝士牛肉漢堡($109):Steve哥哥非常好人,得悉二人有意分享漢堡,落單時自動提出幫忙一開為二,細心得很!人氣芝士牛肉漢堡層次分明,咬落中間嘅生菜芝士牛肉餡心爽脆多汁,底面兩層麵包更加係鬆軟甜美,明顯唔止普通漢堡咁簡單!原來廚房用上法國麵包brioche作漢堡包,而且造法同市面上嘅有所不同,不過人家嘅商業秘密就不便透露啦。蒜香雞翼($59/六隻;$99/十二隻):熱辣辣嘅雞翼皮脆肉嫩,少辣嘅蒜香調味惹味討好。薯堡($39):香港好少有得食嘅薯堡粒粒香

快餐店四周掛滿聖誕裝飾,節日氣氛濃烈。
生力生啤
四頁彩圖餐牌中英對照,簡單易明。
!原來廚房用上法國麵包brioche漢堡包,而且造法同市面上嘅有所不同,不過人家嘅商業秘密就不便透露啦
蒜香雞翼
薯堡($39):香港好少有得食嘅薯堡粒粒香脆鬆化,送酒一流,個人誠意推介
薯堡
位於灣仔酒吧街嘅「Burger Joys」格調輕鬆,經理哥哥好客健談,且服務周到,「芝士牛肉漢堡」與「薯堡」這個孖堡組合配埋生啤確真是「Happiness You Can Taste

2019-12-03
生力生啤
蒜香雞翼
薯堡
2019-09-02 2284 瀏覽
老婆出咗街冇人煮飯⋯⋯唯有同啲乖乖女搵食啦⋯⋯但係兩個乖囡又話放咗工好攰🤓又唔想出去!做父母梗係咁啦😬佢唔想出去食咁我咪買返屋企同佢地食囉😎🥰乖女😘話要食漢堡包🍔⋯⋯但係有要求唔可以一般嗰啲!指定要我去位於灣仔駱克道君悅居地下🥡🥡🍟🍔Burger JoysDouble cheeseburger 🍔 食漢堡包如果唔食安格斯不如唔好食!呢間店係採用美國黑安格斯牛肉!🤩非常juicy又有牛肉味!肉質鮮味!層次豐富!油分和口感一流!油脂香氣係口裏爆發⋯⋯加埋洋蔥番茄雙重滋味😋Desire Nugget呢個份量同價錢唔成正比⋯⋯超多!外層酥脆可口!內裏又能保留肉汁!雖然我哋係外賣🥡但係返到屋企仍然香脆!👍Onion rings呢個都係好好味!返到屋企仍然都係鬆脆無比!而且佢裏面嘅洋蔥超級鮮甜!必食🤩Black truffle fries 🍟 份量非常大⋯⋯加上黑松露醬🍟😬我個細女就最鍾意啦⋯⋯呢間店上菜速度好快!而且價錢都好合理!又好味!唔怪之得啲女要指定去呢間啦⋯⋯

🥡🥡🍟🍔Burger Joys

Double cheeseburger 🍔

食漢堡包如果唔食安格斯不如唔好食!

Desire Nugget

Onion rings

必食🤩
Black truffle fries 🍟
份量非常大⋯⋯加上黑松露醬🍟😬我個細女就最鍾意啦⋯⋯

• Signature Double Cheese Burger
  • 洋蔥圈
  • Southern Fried Chicken Nuggets
  • Black  Truffle  Fries
2020-01-14 0 瀏覽
由於想食burger好多日😆所以今日就同老公放咗工去搵食😆😆😆去到灣仔見到有間食burger既店鋪好多人,心思思就想試吓呢一間餐廳。諗諗下,我係食過其他分店,但灣仔就真係一直未試😂😂😂入到去,花多眼亂,揀咗一款應該係佢哋最classic嘅Burger,cheese burger!!!另外,仲見到佢哋有一款新出既黑松露漢堡包。呢間店仲有好多小食,例如薯條同雞翼,但係今日唔算太肚餓,所以我哋冇叫到小食,反而叫咗一杯奶昔飲😍😍😍係我最愛既Strawberry milkshake!!!!我地叫左職員幫我地cut開一半!咁樣可以試兩個味!睇落黑松露果款重口味d,所以我地試左cheese burger先!嘩!佢塊牛好好食!勁juicy😍😍😍😍而且佢有個醬,甜甜酸酸😍又唔算沙律醬!好特別既味道😍然後再試埋黑松露果款😆超重口味!如果鐘意食重味既人,應該好鐘意!而且佢個醬有少少蘑菇醬!溝埋一齊好特別!成食個應該會好heavy🤣🤣🤣好彩同老公share一半試!overall都係好好食!下次再想食burger會再返黎食其他款😍😍😍😍

另外,仲見到佢哋有一款新出既黑松露漢堡包。

• 芝士牛肉漢堡
2019-12-26 158 瀏覽
話說早前上網睇下有咩好食見到好多人推介呢間burger joys見今日老公早收工 就一於去試下la店內裝修好有美國餐廳既感覺我地2個都好肚餓 所以就叫左一個芝士牛肉漢堡 炸大蘑菇漢堡 黑松露薯條 6隻水牛城雞翼 同一杯ice latte芝士牛肉漢堡十分足料 入面芝士溶得岩岩好 牛肉牛味十足 漢堡微微焗香左 每一啖都係滿足黑松露薯條上面有1大pat 黑松露醬 配上薯條 正!而水牛城雞翼色香味俱全 又唔會太酸太辣 岩岩好食下食下就食左好多隻😋
話說早前上網睇下有咩好食
見到好多人推介呢間burger joys
見今日老公早收工 就一於去試下la

店內裝修好有美國餐廳既感覺

黑松露薯條上面有1大pat 黑松露醬 配上薯條 正!
而水牛城雞翼色香味俱全 又唔會太酸太辣 岩岩好
食下食下就食左好多隻
😋

滿滿工商大廈的灣仔,聽說有一條酒吧街,這天下班,就被同化拉了過來。我們來到轉角處,看見這家吃burger的,被他的香味吸引進去了。🎈室內環境以高櫈為主,營造了酒吧的格式跟氣氛,牆上還有多站大電視直播足球比賽。🎈Menu我們點了2個餐,再加了個小食。🍴🍴🍴🍴實在是意料之外,跟餐的小食份量很大,總共有4款可以選,Frecch Fries、Curry Fries、Tater Tot、Battered Onion Rings,我們選了2款不同的。✨Curry Fries我覺得隱約有點辣辣的,但朋友說不辣。✨Tater Tots這個薯堡已經好久好久沒有吃過了,很多美式餐廳都只有普通的french fries,絕對沒有薯堡的口感。✨Classic Buffalo Wings(6pcs)也是在香港不常見的小食,水牛城雞翼,主要調味以辣椒醬、白醋、牛油、蒜頭為主,酸酸辣辣的,很開胃。✨Fish Burger炸魚柳burger,不像快餐店的魚柳般的又乾又嚡口,這裡的魚柳是自家新鮮炸的,粉漿厚薄適中,脆口鬆化。又有溶化的芝士,配上蕃茄,半點油膩感也沒有。✨Chicken Burger朋友的chicken

🎈室內環境

🎈Menu
我們點了2個餐,再加了個小食。

🍴🍴🍴🍴

Curry Fries

✨Curry Fries
我覺得隱約有點辣辣的,但朋友說不辣。

Tater Tots

✨Tater Tots

Classic Buffalo Wings

✨Classic Buffalo Wings(6pcs)

Fish  Burger

✨Fish Burger

Chicken  Burger
✨Chicken Burger
朋友的chicken burger,雞扒很厚很大塊,雞肉嫩滑且有肉汁,看來這家店對烹調食物的時間控制不錯。

🎈總結
沒想到酒吧街之中,都有一家用心製作的burger店,而且價錢合理,款式又多,下次朋友聚會又多一個選擇啦!
2019-12-17
Curry Fries
Tater Tots
Classic Buffalo Wings
Fish  Burger
Chicken  Burger
2019-12-25 89 瀏覽
#burgerjoys --Burger 即叫即製,熱辣辣真係冇得輸第一次食既時候,真心覺得有驚喜因為佢個包輕輕煎過,小小脆但又好鬆軟牛肉份量夠大,仲要勁Juicy每咬一啖,醬料都會泌出黎甘呢個全新推出既包係採用日本風味食落係日本燒汁既味道加埋蘑菇既香味但小編都係鍾情於佢既芝士牛肉漢堡多D -
#burgerjoys -
Burger 即叫即製,熱辣辣真係冇得輸
第一次食既時候,真心覺得有驚喜
因為佢個包輕輕煎過,小小脆但又好鬆軟
牛肉份量夠大,仲要勁Juicy
每咬一啖,醬料都會泌出黎甘
呢個全新推出既包係採用日本風味
食落係日本燒汁既味道加埋蘑菇既香味
但小編都係鍾情於佢既芝士牛肉漢堡多D -
2019-12-25 69 瀏覽
平安夜的晚上,雖然灣仔不算很多人這間漢堡店仍然需要等候大概20分鐘第二次來到這間鋪頭,20分鐘等候時間尚可接受這次食了扭扭薯條和芝士牛肉漢堡好好味,牛肉好juicy扭扭薯條比黑松露薯條好味灣仔區來講,漢堡店首選
平安夜的晚上,雖然灣仔不算很多人
這間漢堡店仍然需要等候大概20分鐘
第二次來到這間鋪頭,20分鐘等候時間尚可接受
這次食了扭扭薯條和芝士牛肉漢堡
好好味,牛肉好juicy

扭扭薯條比黑松露薯條好味
灣仔區來講,漢堡店首選
2019-12-24
  • 芝士牛肉漢堡
2019-12-18 157 瀏覽
今天心血來潮想吃漢堡包。平時金拱門就吃得多,今天想吃有質素的,找來找去找上Burger Joys正合乎要求。Burge Joys 的店面是酒吧格局,幾部大電視在播英國球賽,邊吃包飲啤酒邊看球場,一樂也。可是朋友和我都不好酒精。🤣 聖誕將至,還有很多聖誕裝飾,很有氣氛呢!看看餐牌,選擇很多。朋友點了牛肉漢堡,芝士薯條和茉莉花茶。我則點了雜菌磨菇芝士漢堡,黑松露薯條和茉莉花茶。外籍經理問漢堡包整個上還是切半,還提醒我雜菌磨菇芝士包是素食,十分細心。茉莉花茶:車仔茶包衝的。今天天氣有點陰凍,喝熱飲正好。牛肉漢堡:麵包鬆軟,牛肉大概7成熟,肉味濃多肉汁。幸好切半,因個包對女生來說都幾大個,切半後易入口,可吃得優雅一點😂。雜菌磨菇芝士漢堡:原先以為整塊大啡菇在包里,經理見我找不到就解釋是切碎磨菇和雜菌再搓成一塊扒的形狀。工序比煎香一塊大啡菇要多啊!吃下去其實不似素食,質感像一塊肉扒但沒有肉的膩。值得一贊是酸青瓜,平時我都不吃的,但這塊青瓜卻不酸還很解膩呢!芝士薯條:薯條是幼身的,加上芝士醬很配合。黑松露薯條:黑松露下得頗多,一點不吝嗇呢!如大家想吃有質素漢堡包,推介Burger Joys!🍔

茉莉花茶:車仔茶包衝的。今天天氣有點陰凍,喝熱飲正好。

芝士薯條:薯條是幼身的,加上芝士醬很配合。

黑松露薯條:黑松露下得頗多,一點不吝嗇呢!

如大家想吃有質素漢堡包,推介Burger Joys!🍔
2019-12-15 114 瀏覽
今日難得係港島返工就梗係要搵好野食!見到burger joys 既裝修幾有格調仲要有足球睇 就入去試下! 漢堡方面我哋揀咗芝士牛肉漢堡 同埋餐廳嘅新品 黑松露蘑菇漢堡食漢堡當然要配薯條啦我哋就揀咗比較少見嘅黑松露薯條漢堡好大一份同埋牛肉好Juicy個人覺得黑松露漢堡比芝士牛肉漢堡好食味道比較濃而黑松露薯條亦都好推介每一條薯條都充滿着黑松露醬睇餐廳介紹 佢哋嘅奶昔都好出名所以就叫咗個Cookies and cream嘅奶昔試吓奶昔好滑好濃 值得一試最後亦都叫多咗一款小食就係crispy garlic wings雞翼炸得好脆出邊仲要滿佈泰式甜酸醬好嘢味!
今日難得係港島返工
就梗係要搵好野食!
見到burger joys 既裝修幾有格調
仲要有足球睇 就入去試下!

漢堡方面

雞翼炸得好脆
出邊仲要滿佈泰式甜酸醬
好嘢味!
2019-12-14 120 瀏覽
Burger Joys 係一間主打漢堡包嘅食店,所有漢堡全是即叫即做,熱辣辣上檯。路經過數次都好想試下,每次都是滿滿的人所以無食到,今次又嚟碰碰運氣,靚仔哥哥話等5至10分鐘就有位,我地決定留底等下。店內空間很小,大約可容納20人左右。每個午餐均有一個漢堡 (可選牛肉/ 雞肉/ 魚柳/ 磨菇)、一罐汽水、一份小食 (可選洋蔥圈/ 薯條/ 沙律/ 薯堡),套餐價 $99 - $139。4個全是牛漢堡 $99/個,其中一個 (右下角) 加$10多塊芝士。以呢個價錢嚟評價的話,我覺得塊漢堡扒厚度稍為薄左少少,入口唔夠 juicy。反而炸物小食有驚喜,薯條脆度炸得剛剛好,薯堡入口外脆內軟,洋蔥圈好甜又多汁炸得還不錯。

店內空間很小,大約可容納20人左右。

牛肉漢堡

• 洋蔥圈
  • 薯條
  • 薯堡
For Happiness You Can Taste💛🍔🍟🥤💫..漢堡包有誰不愛❓偶然吃吃 感覺也不錯呢。一個Juicy💦 牛味濃🐮 配菜多🍅🥬🧀 漢堡包皮烘脆既大大份Burger🍔,一口咬在嘴裡 感覺真的很滿足。係灣仔駱克道既酒吧街內,都有一間充滿外國風情既Burger店。美國Style🇺🇸既漢堡,總是份量十足`材料豐富`味道質素真的很好。llSignature Double Cheese Burger $139每日新鮮製造,用上100%美國安格斯牛🐮 肉味濃 肉質上盛 肉汁滿滿,配上暖烘煩麵包&配菜,加上不能少既邪惡芝士🧀,吃在嘴裡真的特別滿足呢。all beef patties are hand cut daily, from freshly ground ll and served on secret recipe brioche buns.ll +$31(Soft Drink / 1/2 Print Beer + Regular Fries)+$31 奶昔 Cookies & Cream Milkshake套餐轉既奶昔🥛,幾款口味中 選了曲奇口味好rich`好creamy

l[特色隻層芝士牛肉漢堡]l
all beef patties are hand cut daily, from freshly ground l[100% USDA Black Angus Beef]l and served on secret recipe brioche buns.

l[套餐 Combo]l +$31
套餐轉既奶昔🥛,幾款口味中 選了曲奇口味好rich`好creamy,份量亦大大杯。成杯口感好香`好滑呢。

l[薯條小吃 Fries & Sides]l
甜薯薯條 Sweet Potato Fries
薯條🍟吃得多,來個甜薯口味吧🍠。甜甜既 薯味濃 質感很實在 也特別愛💜,吃著吃著也特別飽肚。

午餐來個獨自時光,慢休休用個餐🍽 吃個Burger🍔 再看看街道上的人與車,有時候 生活都不過如此吧。
2019-12-08 108 瀏覽
今晚跟男友睇戲前到了灣仔一間餐廳吃美式美食,牆壁上貼了不少藝人曾光顧的照片,有胡杏兒、吳彥祖。芝士牛肉漢堡被冠以五星的漢堡,份量不是以大以多為主題,一口剛可食到所有食材包括蕃茄、生菜、洋蔥、芝士及漢堡扒。厚身的主角漢堡扒充滿肉味連同其他配料、配菜一起吃,互相配合,味道吃來十分美味。經典水牛雞翼同樣是五星食品,醬料很香,酸辣份量拿捏得很好,雞翼不會只有酸或只是辣,醬料滲入雞肉,皮脆,而且雞肉煮得熟且嫩滑,沒有血水又不鞋,美味的小食。美式炸雞配秘製辣醬另一款五星小食,炸雞本來配上了調味粉,不配辣醬吃都十分惹味,炸粉不多,雞件也炸得不油膩,秘製辣醬有點像芥醬,其實不用點,雞件也得入味,或許本身雞件上的調味粉也有點香辣,如果選芝士醬點上吃可能會更好。蒜蓉薯條蒜蓉味十足,雖然在餐牌上沒有任何星星,不過也十分惹味,最難得是薯條炸得不油。另外,檸檬茶是免費添飮的,男友本身的沙示飲完後,跟我再一起飲檸檬茶,十分划算,服務員的服務態度得好,是一處休息聊天的好地方。

經典水牛雞翼

美式炸雞配秘製辣醬

蒜蓉薯條

2019-12-08 78 瀏覽
今日中午去左burger joys食lunch。男朋友想食burger,我唯有陪佢去食啦!burger joys最近入選左全球50大漢堡包店。我地好想去試下係咪真係咁好味。我叫左chicken burger,男朋友叫左seasonal special item,黑松露漢堡包。麵包即叫即焗,加左牛油煎香特別邪惡,入口有濃濃牛油香味。雞排好香嫩,煎得香脆。牛肉漢堡排用上頂級美國安格斯牛肉,牛味極濃極juicy。
2019-12-04 123 瀏覽
灣仔辦護照,發現駱克道很多外國餐廳,行到這裡傳出香香牛肉味和薯條味道,很久沒有吃有水準快餐。服務員都是外國人,餐牌中英圖都有,非常清楚選菜,如果不懂英文也可以選菜店內環境很有外國感覺,酒吧有酒飲,有足球看。很輕鬆悠閒類別。我老公選了芝士牛肉漢堡,芝士薯條。我選了雜菌磨菇漢堡,因為我想試下,很特別感覺漢堡很厚身,飽身已經同連鎖快餐完全不一樣,又鬆又厚,我和老公2個要狂壓扁才咬到蕃茄汁,酸瓜,洋蔥爽口辣味,生菜,芝士完全配合,實在太滿足,而且有汁不乾。最驚喜是我素漢堡,不說完全不知道是素的,我吃到邊邊脆,有啖啖肉感同薯餅味道,忍不了也給老公一口,老公也大讚。芝士薯條很正常,就是芝士醬,薯條即炸很香脆的。飲品我們選了鮮奶咖啡,很香滑不錯。 見到服務員打起鮮奶泡加在面,可惜她沒有拉花…是我要求太多,哈哈!很喜歡紙盒包裝,不會一邊吃一邊掉汁,比較方便吃。下午茶時間還有迷李漢堡選擇。

我老公選了芝士牛肉漢堡,芝士薯條。

芝士牛肉漢堡

我選了雜菌磨菇漢堡,因為我想試下,很特別感覺

雜菌磨菇漢堡

芝士薯條很正常,就是芝士醬,薯條即炸很香脆的。

飲品我們選了鮮奶咖啡,很香滑不錯。

很喜歡紙盒包裝,不會一邊吃一邊掉汁,比較方便吃。

下午茶時間還有迷李漢堡選擇。
磨菇漢堡
  • Black  Truffle  Fries
  • single burger
  • 雜菌蘑菇芝士漢堡
  • 芝士薯條
之前在西環食過一次,覺得味道的質素很不錯 是日經過灣仔, 發現原來這裏也有分店毫不猶豫地選擇在這裏K.O.晚餐MUSHROOM CHEESE BURGER 雜菌蘑菇芝士漢堡 $89 這是本人的定番, 切碎的蘑菇蓉整成一塊扒狀再原塊炸內外都有鬆脆的口感,菇味十分濃郁 食完沒有豆製扒很飽濟的感覺,素食女士的首選FISH BURGER 魚柳漢堡 $89 魚柳扒外脆內軟,十分大件,魚肉口感嫩滑如果不想食紅肉的話,魚柳漢堡是一個不錯的選擇SWEET POTATO FRIES 甜薯薯條 $49 這款薯條西環分店是沒有的 甜薯即是番薯,有較多的纖維素,感覺比薯條較好 跟機有番茄醬和沙律醬味道帶有黃番薯的自然甜味, 即使不沾醬也是很好味 比黑松露薯條,本人更加喜歡這個ICELAND MAGNERS APPLE CIDER $56 ICELAND出產的 APPLE CIDER 甜度比較低很適合不嗜甜的人士ROGUE DEAD GUY BEER $70 這款啤酒在國際啤酒賽事中獲得不少的獎項入口帶有輕微的苦澀味,AFTER TASTE有蜂蜜的香氣入口十分順滑的啤酒,外國侍應也表示這款是他最喜愛的啤酒如果選
之前在西環食過一次,覺得味道的質素很不錯
是日經過灣仔, 發現原來這裏也有分店
毫不猶豫地選擇在這裏K.O.晚餐

這是本人的定番, 切碎的蘑菇蓉整成一塊扒狀再原塊炸
內外都有鬆脆的口感,菇味十分濃郁
食完沒有豆製扒很飽濟的感覺,素食女士的首選

FISH BURGER 魚柳漢堡 $89
魚柳扒外脆內軟,十分大件,魚肉口感嫩滑
如果不想食紅肉的話,魚柳漢堡是一個不錯的選擇
FISH BURGER 魚柳漢堡
0 留