2021-03-13 1689 瀏覽
最近工作好忙,前排放工後想去公司附近的burger joys吃點comfort food,令心情變好點☺️可能是happy friday的關係,去到已經好多人,就決定外賣返去,仲可以同屋企人happy share!店員服務都好好,好快落好order。原來仲可以用其他平台order左先每次見到burger joys精緻的packing和賣相吸引的食物,都覺得好開胃。雞肉漢堡的雞肉煎得非常香嫩,而且配料十足,蕃茄好大塊,仲有好唔同嘅菜,吃burger都可以好🈵️足。無論係日頭定夜晚,都會想吃all day breakfast,同樣好香嫩的雞扒,還有用上2款不同蛋的煎蛋,好有心思之餘幾好食。特別喜歡旁邊的薯堡,好香好惹味。邪惡的美式炸雞配車打芝士醬將濃香的cheese倒上炸雞上,而且炸皮內有好厚香的雞肉,非常出色。另外還有甜薯薯條,好有吃甜薯的味道,甜甜脆脆的,好好味,最適合喜歡吃甜薯的。🍠另外好欣賞他們的honey mustard 醬,微甜的好香。真是好豐富的happy fri dinner!下次再來😋

原來仲可以用其他平台order左先

雞扒全日早餐
美式炸雞配車打芝士醬
甜薯薯條
2021-03-11 1097 瀏覽
今日約咗朋友在灣仔見面,又好想食漢堡包,好彩灣仔有我其一至愛的 Burger Joys。內裡環境整潔及舒適,一共有9張枱。因為下午2點後,所以唔使等位就可以入座。漢堡當然喺今日嘅首選擇啦。1. 芝士牛肉漢堡($109),店員好細心為我哋切開,可以share 來食。芝士溶晒落牛肉同飽內,好味。漢堡份量厚,加上蕃茄同生菜,基本上一口都咬唔晒落肚,所以一個漢堡都已經好飽。2. 雞肉漢堡($89),剛剛炸起,雞肉外脆內熱,加上新鮮蕃茄及生菜,同樣美味。如果唔食牛肉,雞肉漢堡都係不二之選3. 芝士薯條($52,跟餐連飲品),有皮嘅薯條充滿薯仔味,剛炸起熱辣辣,外脆內熱。加上香濃的芝士醬汁,2人 share 剛剛好,又係必叫食物之一。整體來講,餐廳食物水準高,店員細心有禮,店內環境整潔,細細間,充滿美國風味,值得一試再試

漢堡當然喺今日嘅首選擇啦。

雞肉漢堡

。如果唔食牛肉,雞肉漢堡都係不二之選

芝士薯條

2021-03-07
芝士薯條
2021-03-11 758 瀏覽
今天到灣仔辦完事後,便到了本地人氣漢堡包店買了兩個包與家人分享。裝修得像美式酒吧的店舖面積不大,座位不多。這裏的漢堡包🍔是用紙盒盛著,除了方便拿著來吃外,還能保持外賣漢堡包的新鮮度,很是貼心。~芝士牛肉漢堡包套餐 此店所有漢堡包加$41便成套餐,可配啤酒/汽水及薯條。芝士牛肉漢堡包的牛肉扒是採用了美國安格斯牛肉煎香,吃起來有牛味又有肉汁。漢堡包上下兩塊造得挺身又鬆軟的Brioche Bun 是用了牛油煎脆,再夾上烘熱了的芝士片、牛肉扒、醒胃酸青瓜、新鮮生菜、洋蔥和蕃茄,加上此店自家調製的醬汁,吃起來味道極多層次,滋味無窮。脆薯條沾上車打芝士溶,口感極好,味道濃郁。一邊吃,一邊喝著薑汁汽水🥤,真教人滿足。~雜菌蘑菇芝士漢堡包雜菌蘑菇扒造型極像牛肉扒,外層煎脆,內裏有菇汁,是素食者的至愛。一口咬下,既有牛油味濃郁的麵包🥯,又有爽口蔬菜、惹味芝士、外脆內軟的雜菌扒,再配上酸酸甜甜的醬汁,味道口感極多元化,口味一新。

~芝士牛肉漢堡包套餐
此店所有漢堡包加$41便成套餐,可配啤酒/汽水及薯條。

脆薯條沾上車打芝士溶,口感極好,味道濃郁。

一邊吃,一邊喝著薑汁汽水🥤,真教人滿足。

~雜菌蘑菇芝士漢堡包
2021-03-09
6 分鐘 (外賣自取)
2021-03-08 736 瀏覽
​📍 Burger Joys呢間全球top 50既burger,返工時不時會黎買外賣返公司食,都係食lunch多。今晚同C先生拍拖,咁啱又有英超可以睇。一於就夜晚黎試下。➖➖ 📌 Chicken Burger $89嗌一個漢堡仲可以加$41轉成set,有薯條同野飲。揀左扭扭薯條同1/2 pins beer。一路飲啤一路睇波都好嘆。講返個burger先。麵包好鬆軟,食到搽左牛油再煎香左。配料有酸瓜🥒生菜🥬番茄🍅紅洋蔥🧅,醬就係蜜糖芥末醬。雞扒事先煎至香脆,可惜外皮有少少乾爭爭左。雞扒幾厚身,中間會冇咁乾但唔算juicy。➖➖📌 Cheese Burger $109芝士牛肉漢堡夠曬邪惡,又大又厚,有半溶芝士同牛肉。牛肉仲要係用安格斯靚牛肉黎打成meat patty,口感比較紮實,牛肉味濃郁之餘,仲充滿肉汁。配料都係一樣嘅酸瓜🥒生菜🥬番茄🍅紅洋蔥🧅,醬汁就係沙律醬,酸酸地,可以中和下飽肚感。➖➖ 📌 Crispy Garlic Wings $59 for 6 雞翼最有驚喜,即點即炸,包上檯時夠曬熱辣辣。外層炸粉好薄配上泰式辣醬,加埋勁多炸蒜粒,真係超惹味。➖➖  📌 Curly Fries
​📍 Burger Joys
📌 Chicken Burger $89

📌 Cheese Burger $109

📌 Curly Fries
即叫即炸既扭扭薯條,香脆可口,又大份。唔洗再去食金拱門了。

➖➖
​全港top 1 burger果然名不虛傳,之後想試埋其他fries and wings。
地址:灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖
2021-03-02 780 瀏覽
今日返工要OT, 之後就同同事係公司附近食晚餐同事好鍾意食Burger, 佢話呢間Burger好多外國既旅遊雜誌都有介紹,就跟左佢去試下餐廳係酒吧既格局, 佢既坐位都係高身既, 有好多部電視播球賽, 係度睇波應該好好FEEL有六款既burger揀, 仲有素食Burger添!仲可以自己加其他配料, 迎合自己口味!加埋$41 combo可以有飲品同小食我同同事就各自揀左一個burger, 佢仲加左個comboSingle burger: 佢既Burger係即叫即整, 夠晒新鮮熱辣, 個包外皮係烘過既, 有脆口既感覺, 個包鬆軟又帶有甜味, 番茄, 生菜, 加埋佢既手打牛肉, 牛肉既肉汁濃郁, 夠晒Juicy!Cheese burger + combo: 朋友話呢個burger 都好正,芝士溶左落牛肉,更加好味;仲有要讚下佢既薯條,應該係用新鮮薯仔整既,炸得岩岩好,香口得黎又唔會太乾, 真係食唔停口同事話呢間burger係荃灣有間姊妹店lucky smash, 近近地,下次又可以去食
今日返工要OT, 之後就同同事係公司附近食晚餐

加埋$41 combo可以有飲品同小食

我同同事就各自揀左一個burger, 佢仲加左個combo

2021-03-01
  • cheese burger
  • 薯條
  • Single  burger
🥚🥚🐷入圍全球50大最佳 人氣灣仔漢堡店 ✨性價比:7.5/10🍳食物:8/10 🌏環境:5/10🕺🏻服務:7/10💰是次消費:人均 $178#蛋蛋豬
🏝地點分類: #蛋蛋豬在灣仔
🍰食物分類: #蛋蛋豬吃漢堡————————漢堡包店愈開愈多,自己卻對漢堡包的認識只停留在麥當勞的層面,決定給這間超人氣食店一個機會,去改改對漢堡包的印象。先論環境,原來入圍全球50大的漢堡店並沒有豪華的裝修,相反小店還很逼,座位相隔超近而且都是bar枱,不太舒適,很易滿座,用餐時看到不少人在外面等外賣。🍔🧀特色雙層芝士牛肉漢堡 ($139)作為招牌菜,這個沒有令人失望。用上美國安格斯特級牛肉,人手打造,充滿肉汁,想不到連漢堡肉都可以有豐富牛味。中間夾著番茄、芝士、酸瓜、紫洋蔥、生菜和醬料,一口咬下口感豐富。雖然漢堡厚身,但拿著底下的紙盛著就不難處理的。平時認為這些漢堡包訂價太高,所以一直沒有嘗試,但這個特色雙層芝士牛肉漢堡,個人覺得價格合理。🍄雜菌蘑菇芝士漢堡 ($89)適合素食者的一款,蘑菇是打碎再壓成餅去煎,做到外脆內軟的口感。不過味道方面,由於上下層的配料和醬汁都濃味,尤其是紫洋蔥,令人一口吃完只
🥚🥚🐷

#蛋蛋豬

🏝地點分類: #蛋蛋豬在灣仔

🍰食物分類: #蛋蛋豬吃漢堡
————————

🍔🧀特色雙層芝士牛肉漢堡 ($139)
特色雙層芝士牛肉漢堡

🍄雜菌蘑菇芝士漢堡 ($89)
適合素食者的一款,蘑菇是打碎再壓成餅去煎,做到外脆內軟的口感。不過味道方面,由於上下層的配料和醬汁都濃味,尤其是紫洋蔥,令人一口吃完只記得紫洋蔥味,蘑菇餅就隱藏了。單獨吃的話會嚐到像薯餅一樣的脆皮,菇味個人覺得不夠濃。整體來說都好味,$89訂價正常。
雜菌蘑菇芝士漢堡

🍟黑松露薯條 ($59)
周圍都可以吃到黑松露薯條,我覺得這間的做得不錯。薯條是幼身的,而且份量不少,難得的是連中間和底的薯條都有占上黑松露。上菜是還是又熱又脆的,訂價合理。
黑松露薯條

🍼曲奇奶昔 ($69)
很滑的奶昔,幾乎每日都可以吸到一點曲奇碎,oreo控們可以一試。
兩人都喝不完一杯,偏膩偏甜的。
好喝,但$69少貴。
曲奇奶昔

結帳時店員把我們本來單點的項目改成combo,成功為我們節省$20,亦看到店員和其他客人有講有笑,上菜速度快,服務正常,推薦大家去嚐嚐牛肉漢堡。

Burger Joys @burgerjoys
🚦灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖
(灣仔站 C 出口, 步行約3分鐘)
分店:西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖
中環士丹利街82號地舖
🕰營業時間:11:00 - 06:00
2021-04-18
  • 特色雙層芝士牛肉漢堡
  • 黑松露薯條
2021-04-23 0 瀏覽
我很喜歡吃漢堡包,以前在美國吃的全部都大大塊肉而且肉汁爆滿,估不到在香港也能吃到同樣高水準的漢堡,店舖位於灣仔,座位不多但很美式。是日外賣了牛肉漢堡,漢堡肉厚厚的,肉質不韌之餘非常有肉汁,是醬爆,而麵包質感很特別,超級鬆軟一試難忘。魚柳漢堡同樣美味,魚柳大塊厚肉得驚人,啖啖魚肉夾雜著超甜洋蔥😋甜薯條份量大香脆可口,是必試之選。洋蔥圈炸粉不多,洋蔥甜身配沙律醬一流。經典水牛雞翼高水準,醬汁微辣雞翼外皮脆身,配以甘筍及西芹口感很清新,加點蒜蓉芝士醬跟當年在美國吃的很相似,懷念那味道!
2021-04-21
  • Fish Burger
  • 甜薯薯條
  • Buffalo Wings
  • 牛肉漢堡
2021-04-19 0 瀏覽
以前我好鍾意喺灣仔酒吧街度飲酒有時都會喺呢度糖食順便睇吓波!但係而家有疫情同埋又有變種病菌所以我都唔係好敢喺度糖食只可以另外買!我哋叫咗兩個漢堡餐 另加$41升級雜菌蘑菇芝士漢堡$89咬落去嗰種感覺好有辱質感完全唔覺得食緊素食!雙層芝士牛肉漢堡$109厚厚嘅牛扒係用高級嘅牛肉碎整成所以咬落去除咗好友肉質感之外味道重好Juice以前喺香港可以食到純正美國嘅burger已經好開心啦而家仲可以帶返屋企真係好滿足呀

我哋叫咗兩個漢堡餐 另加$41升級

雜菌蘑菇芝士漢堡$89
咬落去嗰種感覺好有辱質感完全唔覺得食緊素食!

雙層芝士牛肉漢堡$109

2021-04-16 21 瀏覽
This is my first time having burger here. I was rush and luckily got a nice seat. Ordered cheese burger, including cheese, minced beef, red onion, lettuce and tomato. The bread is nice but the burger was a bit dry. Quite disappointed on it!Onion ring was not recommended as it was not hot and fresh. Just so so. Milkshake was good but you need to add $30 more for it. Totally spent $140 for my lunch. No next time.

2021-04-11 42 瀏覽
今日去左灣仔食lunch,經過burger joys又忍唔住要去食下佢地既burger啦我一直好鐘意burger joys既漢堡包,麵包加上牛油先煎香,入口香甜又夠牛油果種香味,麵包微脆中間軟熟!漢堡排夠厚又重牛肉味,牛肉用上頂級美國牛,肉味濃肉汁又好豐富!漢堡排煎約七成熟,夾上芝士、生菜、蕃茄!可以自己額外再加配料,Portobello、芝士等等我另外再加左黑松露薯條!黑松露味道濃香,菌味超重!薯條香脆即叫即炸!strawberry smoothie必試香甜夠滑,好重莓香,又無香精味!甜度又剛剛好!
香甜夠滑,好重莓香,又無香精味!甜度又剛剛好!
2021-04-03 52 瀏覽
自從上次同同事一齊食Burger Joys 就念念不忘 今晚同老公係附近按腳 就決定encore 同時帶埋老公試一試 食完我哋都一致認為Burger Joys好食過Honbo添 😋😋-今次我都係食Cheese Burger 而老公就食Double Cheese Burger😉 詳細食後感可以睇番前幾個星期既post -今次我試左Chocolate+Bailey Milkshake 加左Bailey真係 仲仲仲 好味啊 😍😍 不過真係好鬼貴 $69+$31 = $100‼️🥲🥲 第一次飲咁貴既milkshake 決定下次叫一杯同老公share-而老公order個杯義大利牌子既啤酒就真係 非 常 普 通 $70一支真心唔值 😆

2021-04-03
上次食過另一間有名既漢堡店 今日就試下同樣位於好西雲集既全球50大既「Burger Joys」啦‼️我同朋友係lunch time過去食既 中午繁忙時間落單後大概等左20分鐘 飲品 漢堡🍔同埋小食到齊啦 -Cheese Burger芝士漢堡 ᴴᴷ$109 🍔上檯時好靚仔咁放係紙盒上 ❤️ 加分 包裡食材排放整齊「穩陣」就算成個攞起食都唔會食得論盡 最喜歡他家既包 鬆軟再有牛油🧈香 裡面有好多料 洋蔥 酸瓜 番茄 生菜 🧅🥒 🍅 🥬 當然少不了主角牛肉漢堡扒啦🤣 牛肉肉質多汁鮮美 微粉紅 口感剛好 還有最愛既醬汁 甜甜酸酸好開胃 😋❤️ 見朋友order個個Double Cheese Burger仲正 見到都流口水🤤 可惜因為又想飲milk shake 但個胃唔夠大 所以就無order啦 -Chocolate Milk Shake 朱古力奶昔+ᴴᴷ$31見到杯上個厚厚既Cream就已經知道呢杯嘢有幾邪惡😈啦 🤣🤣 好好味 好creamy同香濃 😍-Tater Tots 薯堡熱辣辣端上檯 炸得大小剛好一啖一粒 炸得外層金黃 裡面粒粒薯仔🥔 口感甚佳 -Truffle Fries +ᴴᴷ$21最後

Cheese Burger芝士漢堡 ᴴᴷ$109
Cheese  Burger  and  Double  Cheese  Burger

Chocolate  Milk  Shake

Tater Tots 薯堡
Tater  Tots  and  Truffle  Fries

Truffle Fries +ᴴᴷ$21
最後呢個真係好失望 第一 個薯條唔係粗薯條 口感已經欠奉又無薯仔香 再睇睇個d黑松露 又乾又醜樣 見到都唔開胃😅 而且點薯條食好麻煩 如果加少少醬汁調和下 淋上薯條上會容易食好多 我食左幾條已經放棄啦🥲🥲

2021-03-30
Chocolate  Milk  Shake
  • cheese burger
  • chocolate  milk  shake
2021-03-29 61 瀏覽
M記質數,但是價錢貴幾倍!唔知點解咁多好評,食完中曬伏!burger很普通,薯條似M記,可樂罐裝的!!盛惠$23一罐可樂!!最後感覺兩個人食左2個M記餐但要300多元!真唔識欣賞!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2021-03-27
2021-03-28 49 瀏覽
呢間係上左全球第32名好味嘅burger🤩 餐廳好細 所以整出嚟嘅水準都高啲~Cheese burger $109Chicken burger $89 +$13 cheddar cheese可加$41 配汽水或1/2pint beer, 同埋regular fries 🍟 我地就再加多左$11要cheese friesChicken burger 個雞皮係脆脆地架 兩個burger都有蜜糖芥末醬 個包新鮮整起唔會林哂😋而cheese fries 好多芝士醬啱哂鍾意食芝士嘅我😍唔似其他舖頭食完面個啲就冇哂醬😟Cajun wings $59/6pcs雞翼辣辣地好夠味 又唔會乾身哂

Cheese burger $109

Cajun wings $59/6pcs
雞翼辣辣地好夠味 又唔會乾身哂
2021-03-28 45 瀏覽
經過想食Burger,今日終於又有機會食Burger Joy啦!Buffalo Wings 每次去親美式餐廳必點,因為好鍾意個sauce 有d辣有d酸,加上炸雞翼,真係無得輸。呢間的味道唔會太辣,雞翼亦唔乾,口感好好,而且有西芹同紅蘿蔔可以中和下,忍唔住食多幾隻。雞肉漢堡呢個有驚喜,平時好怕食雞會好乾,但呢個好juicy 又香口,個麵包本身焗得好香,見到金黃色已經好吸引。配料有菜有蕃茄有pickles 有洋蔥。令人好滿足的口感。美式炸雞配芝士醬芝士好 rich 好 creamy ,同炸雞一齊食真係不得了。值得一睇係burger 包裝好好,食起黎好方便,唔會食到對手好污糟。下次試埋其他款既burger !

Buffalo Wings

美式炸雞配芝士醬