2021-05-26
藍苺果碗 雖然佢個名叫做「藍苺」果碗。但其實裏面有嘅水果都仲有埋有士多啤梨🍓,西柚乾半片、亞磨籽。水果份量就唔係超級多,所以就蠢咗冇撈到均勻先食。於是,最尾食到嘅時候,就會變咗好似得返yoghurt 咁😂 但係都夠carry coz it’s yummy. 薄荷葉可以摘下葉子🍃 都會食得㗎~ 雖然有人覺得好似牙膏味,但本人就覺得係refresh ge 我main dish 叫左⋯低溫慢煮澳洲牛柳配紅蔥頭紅酒汁牛扒有8 安士,兩個人分到好其實都幾夠飽。夜晚始終都唔使食太多碳水化合物。有時明係點解要出街食人地煮嘅野嘅🤷🏻♂️1)即使無汁,牛扒都半身medium 程度係肉味香濃,夠做2)就算點左汁,都唔會ruin咗舊牛,所以覺得不肯定一下廚師👨🍳嘅心機調配。兩者夾宿好好3)都有充足嘅蔬果,三色嘅小波波型狀蔬果都有哂,好悅目👍 有兩三塊薯仔薄片~
藍菓碗
藍苺乳酪