PICI .朋友介紹嘅pasta bar最近聽講都幾hit所以就一行幾人去gathering食晚餐。週末嘅時間邊到都好多人,無得book枱唯有排隊,六點開始排,朋友都一個一個黎,最後齊人就入得,用餐時間係90分鐘。.室內裝修都幾通風,兩個大窗,基本上係全開放,bar枱都係開放式廚房,氣氛幾好,幾有互動,地理位置係好易搵,係對正pmq隔離。大家都唔拘謹咁講笑傾計,無個種貴價餐廳嘅壓力。.無影到餐牌,但大概都係100-160蚊一個pasta,starters就100蚊樓下,甜品我地揀左tiramisu!好好食啊,好滑好rich,如果上層朱古力粉可以加多d就好~ 意粉全手打,好有嚼勁又份量剛好(女仔的話,男仔應該唔飽)我地試左幾款都各有千秋,Orecchiette 唔會太粉團,青口tagliatelle 海鮮味十足,松露個款都有香濃嘅松露味。.Pasta bar呢個概念其實都幾貼合意大利人,記得去過米蘭淨係比酒錢就可以免費buffet(pasta居多)嘅經驗,其實都係飲下野,傾下計,食少少野,唔係求食飽。過左個好快樂的夜晚。.
PICI
朋友介紹嘅pasta bar
40 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日