2018-12-26
位於尖沙咀K11內,店舖整潔、舒適!但位置有點「隱蔽」,哈~12月25日,聖誕正日,享用了聖誕2人Set($888 for 2 persons),先睇睇食物質素再話抵唔抵啦。頭盤:海鮮冷盤(生蠔x4、螺x2、蛤x4、大蝦x2)- 好新鮮呀!食到 lum lum 脷!D螺預先處理過,「內臟」同塊「硬片」已經去掉。沙拉:蔬菜新鮮,超爽口!仲有粒黃車里茄!餐湯:西蘭花湯,雖然看起來,好似好"thick",但係飲起來又唔係「西蘭花蓉」,真係湯黎,清清地,唔錯吖!主菜:(1)扒(medium well)好 juicy! 感覺無特別去醃過,但係呢,用左 D 「黑松露油」煮/做底?所以味道好 yummy!(2)火雞伴烤煙肉因為個焦點去左個 steak 到,呢個可能覺得係聖誕就食火雞咁,有3片火雞、3片烤煙肉。夾埋一齊加埋個汁,個味道都唔差架~甜品:聖誕特色甜品,兩件朱古力小蛋糕,加埋兩球雪糕砌成雪人形狀。作為「雪糕人」,清左兩球雪糕,而個朱古力蛋糕,食左最上個 layer(個 texture 似啫喱,哈)。餐飲:咖啡或茶 (+$38轉暖意特飲)Merry Christmas!
沙拉:蔬菜新鮮,超爽口!仲有粒黃車里茄!
主菜:
(1)扒(medium well)
(2)火雞伴烤煙肉
3片烤煙肉。夾埋一齊加埋個汁,個味道都唔差架~
餐飲:咖啡或茶 (+$38轉暖意特飲)
Merry Christmas!
海鮮冷盤
沙拉+西蘭花湯