今日我們一家人慶祝食生日飯,阿女今日兩歲生日,雖然係平日,但係我哋都訂定枱食飯,以免到時冇得食。 我哋選擇這間餐廳的原因除了因為位置近我們屋企之外,更加因為我哋知道呢間餐廳啲食材真材實料!好多時人哋啲BB豬係用普通的乳豬攞走了中間幾片扮晒野呀,但係呢一間嘅BB豬係真係用BB豬,非常之鬆脆,而且肥膏及肉的比例剛剛好。更令有介紹嘅係佢哋嘅上湯焗龍蝦, 1000多元的晚餐就可以有龍蝦食,他們的廚藝非常之好,以呢個價錢食到呢啲嘅海鮮簡直係超值!呢個真係要超級推介大家,因為我好鍾意食龍躉,佢呢個配合非常之好,他們放了粉皮在做底,粉皮入味吸收了啲魚嘅精華,非常正!呢一個翅的雞湯做得很好,唔會好濃又唔會太淡,而且有好多料,包括魚唇!炸子雞的味道揸得外皮鬆脆,又有雞味,他們的壽包餡料豐富,又有好多嘅蓮蓉同埋又有蛋黃,一定新鮮!另外提一提大家這裏不收切蛋糕費!自己帶飲品來也可!
炸子雞的味道揸得外皮鬆脆,又有雞味,