2018-06-04
媽咪放咗工之後特登同佢嚟天后一到食西餐,因為聽講裏面有啲菜式係謝霆鋒設計嘅,都係食名氣嘅。餐牌上有好多選擇,真係乜都有,好難揀,但係因為我哋今日中午食嘢比較少,都想揀啲飽肚野。就食下一啲餐前小食、沙律同埋兩碟主菜。最近比較熱氣所以都係食唔到佢啲薄餅啊!爆谷蝦$120睇個樣好似食緊爆谷咁,但係其實裏面係蝦肉嚟嘅,炸到個外皮金黃有香脆,仲可以點上沙律醬,啲蝦肉都幾新鮮嘅。鮮羅勒配意大利黑醋+水牛芝士$100係新鮮羅勒+蕃茄配上水牛芝士,水牛芝士味道香而且唔會好鹹,加上黑醋酸酸Maymay味道變得更加豐富。香煎欖油大蒜白酒汁青口$160蒜蓉味,香,加上好多粒青口,啲青口都算新鮮。意粉軟硬適中啊,再加埋每一條意粉都有好香嘅欖油味道。黑松露芝士意粉Alfredo Truffle Pasta with Prawn$180士多一個黑松露芝士意粉,黑松露味道散發淡淡的香氣,芝士味道亦都唔會非常之濃郁,兩者唔會互相搶咗對方嘅味道,意粉火候同樣控制得好,所以三樣嘢配搭起嚟很美味。Blue Hawaiian $75Rum, coconut syrup, blue curaçao, pineapple個顏色好
爆谷蝦$120
鮮羅勒配意大利黑醋+水牛芝士$100
香煎欖油大蒜白酒汁青口$160
個顏色好靚,偏向藍綠色,有椰子同埋菠蘿嘅香味,最主要係冧酒味道濃郁,令飲品生色不少。
Mojito$75
Rum,mint leaves, fresh lime, soda
薄荷葉檸檬梳打好鬼清新,再加埋少少酒精嘅香氣,令人忘卻煩惱。