2021-08-22 48 瀏覽
今晚約埋阿女放工去左銅鑼灣搵食,心血來潮想食燒烤,就去openrice search 下睇下附近邊度有好介紹,搵倒韓牛牧場日韓燒烤放題,大致都獲好評,一於衝上去醫下個肚😆。餐廳門口有放沙律🥗、韓式前菜、海鮮吧冷盤嘅任食區域,行過小小就放飲品嘅雪櫃,乾淨整齊;入到餐廳見到每枱都係用德國寶個款光波爐,唔會覺得有燒烤油煙味,呢個非常重要,起碼食完都唔會有周身燒烤味👍🏻。世子牛盛$298極上定量製作:6色刺身併盤 : 刺身有光澤,三文魚同油甘魚厚切肥美;帶子大大粒,鮮甜;仲有北寄貝、墨魚同甜蝦。醬油蝦,蝦身同蝦頭緊接,相當新鮮,入口黏滑鮮甜,醬油味唔太重,咸度剛好。法式羊架,燒完仍充滿油脂,入口甘香,羊羶味唔算太強,容易比唔太愛好嘅我接受嘅味道。手作刺身韓牛壽司🍣⋯⋯第一次食生牛肉,感覺有啲似食緊魚生,黏黏滑滑🤣。4合海鮮燒烤併盤,有墨魚仔、蝦、青口同扇貝,最好味就係青口,放係青口面嘅牛油燒溶後,包著整隻青口,既鮮甜,入口充斥牛油香氣。任點部份超過60款食物,有豬、牛、雞、海鮮、蔬菜、韓湯、炸物、天婦羅、炒飯、年糕。牛仔骨油脂豐厚味道濃、牛舌味濃彈牙有口感、小甜薯黏糯,燒菠蘿🍍又香又甜,60幾

世子牛盛$298
極上定量製作:

牛仔骨油脂豐厚味道濃、牛舌味濃彈牙有口感、小甜薯黏糯,燒菠蘿🍍又香又甜,60幾款任點任食,真係每樣食小小都食到要捧住個肚🤣。