早前朋友介紹過尖沙咀有間台式火鍋-牛品好鬼正,今日朋友生日就book咗呢間慶祝🥳。 餐廳座位好寬,坐得好舒服。播住台灣嘅流行曲,五月天、周杰倫、胡夏,一邊食一邊聽住那些年最流行嘅歌曲,甚有味道。仲有首好搞笑嘅牛品主題曲🤣 首先,有幾款唔同價位嘅套餐,我哋揀咗個中價嘅牛御品吃到飽套餐,17:00 - 18:30入座只係$299,每位會送一隻新鮮活鮑魚或者棒球貢丸⚾️。 我同朋友各有心水湯底想食,最後加$50就可以要個鴛鴦鍋,佢揀咗個沙茶海鮮鍋,有蝦、青口,湯底幾鮮甜。而我就揀咗個元氣養生鍋,人蔘味勁濃,有雞、杞子,好滋補呀😝! 客人可以透過QR code自行落單,識揀一定揀澳洲M9和牛肩胛肉,好大塊,油花分佈均勻,而且每round再encore都會keep到水準,大家明㗎啦。 台灣小食勁多款,鹽酥雞、椒鹽蝦、炸花枝丸、皮蛋豆腐、宜蘭葱餡餅、原味香腸、牛品牛三寶、同埋食台式火鍋唔少得嘅麻辣鴨血呀!全部都係去台灣夜市必食㗎😍😍宜家可以一次過滿足晒~ 自助吧有各式丸類🍡🍥、蔬菜🥬,同埋好多台灣美食,例如:肉燥飯、滷水雞翼尖、蒜泥拍青瓜...... 飲品個櫃好大好多款,各式罐裝汽水果汁都有🧃🥤,如

飲品個櫃好大好多款,各式罐裝汽水果汁都有🧃🥤,如果想健康啲,都可以揀無糖系列嘅茶,啱晒怕肥嘅女士們。

仲有手搖飲品送,可以飲珍奶😍

一定要留肚食呢度嘅甜品,有haagendazs 甜筒任食🍦,有6款味任你揀,可以自製雙球雪糕,食幾球已經回本啦🙈

仲有可以自己DIY 鍾意食嘅台式甜品🤩🤩🤩,有多款配料任你揀,竽圓、仙草、綠茶愛玉、寒天、紅豆、紫米、西米、鳳梨椰果,超正呀!出面食一碗都要幾十蚊~
2023-05-04
慶祝紀念