2009-12-01
唔經唔覺都係旺角返左成3個月學, 真係食到無咩好食咁岩經過上海坊, 咁咪試下囉, 等左一陣位, 本來想走架啦, 想走既時候佢有位, 天意!天要我地入一間難食到喊既食店!一坐低已經覺得環境唔多好, 不詳既事接踵而來首先係, 見到其中一個waiter既手指甲"裙"哂黑邊, 嘩?! 注重下衛生呀唔該呢個waiter真係令我地有D驚, 誰不知佢由頭serve到我地走為止... 黑仔呀waiter哥哥倒水果陣好似好趕咁, 水都差D倒瀉埋, 一動一驚心!睇完menu, 快快趣趣落單, 快快趣趣食完就走人!叫左個排骨擔擔麵同埋酸辣湯拉麵 排骨擔擔麵 : 排骨真係唔多掂, 賣相極差, 味道更加差, 而且SIZE真係細到.....D麵完全唔係擔擔麵, 麵質同味道亦都不知所謂, 唔好見佢紅卜卜湯底咁, 完全係無味! 酸辣湯麵 : 完全唔係一碗酸辣湯, 唔酸同唔辣, 料唔夠多唔夠足, 湯亦都太水, 完全唔係一碗正宗酸辣湯, 不知所謂! 拉麵同擔擔麵用同一種麵, 名不符實!!! 差!!!!試問呢間上海坊何得何能有上海之名, 上海之食, 上海之味?! 大家真係去食碗$10雲吞麵都好過黎呢間野食! 保證無下次!
天要我地入一間難食到喊既食店!
一坐低已經覺得環境唔多好, 不詳既事接踵而來
睇完menu, 快快趣趣落單, 快快趣趣食完就走人!
叫左個排骨擔擔麵同埋酸辣湯拉麵
大家真係去食碗$10雲吞麵都好過黎呢間野食! 保證無下次!