2005-08-07
20050806 8.30pm本來, 係諗住去樓上好時食海南雞飯, 點知去到爆到九彩咁樣, 無癮, 行返落o黎, 諗起呢間hokahoka o的comment 都唔錯, 望埋menu, 咦! 唔貴wor. 費事煩, 入o黎試下.2人order (見圖)-* 雞軟骨串燒($25/2串) - o黎居酒屋無奶油唔食串燒, 串燒o既quality 好得, 男友話全晚最鐘意呢度o的串燒. 水準之上, o的雞皮燒到脆卜卜.* 雞皮串燒($25/2串) - 都係掂.* 燒飯糰($20) - 又係得手, 呢度o的燒o野幾好.* 天婦羅拼盤($80) - 一般, o的粉漿略嫌厚得滯, 但係件南瓜天婦羅超甜, 很讚!!* 牡丹蝦刺身($100/3隻) - 最衰係我, 扭計話要食牡丹蝦, 上桌時, 打個突! 唔係話佢唔好食, 新鮮亦都好新鮮, 個蝦頭亦都好甜, 不過, 太細隻啦 食得o既部份只有1cm x 5cm 大. (我唔敢想像甜蝦會係點.......)早兩日食過o既元氣好似好o的wor........我覺得好貴, 真係唔好意思, 如果佢比多兩隻咁樣就balance 返lor 會. 男友話:"連你大小
2人order (見圖)-
* 雞皮串燒($25/2串) - 都係掂.
* 燒飯糰($20) - 又係得手, 呢度o的燒o野幾好.
* 牡丹蝦刺身($100/3隻) - 最衰係我, 扭計話要食牡丹蝦, 上桌時, 打個突! 唔係話佢唔好食, 新鮮亦都好新鮮, 個蝦頭亦都好甜, 不過, 太細隻啦 食得o既部份只有1cm x 5cm 大. (我唔敢想像甜蝦會係點.......)早兩日食過o既元氣好似好o的wor........我覺得好貴, 真係唔好意思, 如果佢比多兩隻咁樣就balance 返lor 會. 男友話:"連你大小姐都覺得貴咁真係好貴wor~"
* 炒烏冬- 超水準, 野菜, 肥牛, 勁糯口烏冬! 無得頂! ~
* 綠茶雪糕x 2 - 奶味好重, 唔錯.
service 一般, 但對熟客或者日本客就極殷勤.
因為前一晚同朋友去玩, hang over 都未hang 完. 所以無order sake. 但係眼見呢度o的sake 都幾多選擇, 好多人揀$195 支o既閻魔. 唔貴.
環境方面, 始終都有返咁上下舊, 係殘o的o架啦! 同男友係坐塌塌米果邊, 人唔多, for 朋友飯局casual 吹水都OK.
overall comment, 呢度o的o野食其實都above average, 亦都唔貴. (除o左個牡丹蝦......) 很不俗.