2022-06-26
夏日炎炎,有時出街都係搵間餐廳坐下傾下食下,嘆住冷氣開開心心。今日下午黎左荃灣既一鍋堂,之前都未食過呢間分店。下午兩點幾時間,食客不算好多,即到即可入座。餐廳座位都幾闊落,仲以卡座為主,如坐近窗邊仲好好feel…100分鐘任食火鍋,好正。我們點了b餐,好多款既牛肉、豬、羊、丸等等都已包曬,我地覺得都好抵食。由於呢度既湯底款式又多,仲款款都好滋味好吸引咁,所以我地貪心,想試多個湯底,加$50就可以要鴛鴦鍋了,好正。我們點了沙嗲湯底同潮汕湯底。沙嗲湯底好濃好正,唔錯唔錯,加埋野食落去,野食唔洗再混醬都好夠味了,好正好好味。另一款是潮汕湯,入面有豆卜、蝦乾、魚⋯⋯好多配料。呢個湯底清清地,唔錯,清得黎都有鮮甜味。所以打邊爐我都鍾意食鴛鴦鍋,因為一邊可以用濃味湯底,而另一邊就用清甜湯底,咁樣想食濃味又得,清清地既湯底又得。QR code下單,野食都好快送到。牛呀、豬呀、羊呀當然唔少得啦,呢度既肉好好味,薄薄地又快熟又重肉味,肉質仲好好,滋味呀。d羊肉好好味,啖啖肉,正。除左肉片好好味外,我仲好鍾意呢度既丸食,餃類,魚滑類,非常好味。呢度既丸同魚滑都好爽口彈牙,好新鮮。唔錯唔錯。呢度同其他分店一
我們點了沙嗲湯底同潮汕湯底。
QR code下單,野食都好快送到。
牛呀、豬呀、羊呀當然唔少得啦,呢度既肉好好味,
d羊肉好好味,啖啖肉,正。
呢度同其他分店一樣都係有好多熟食、菜、丸、野飲等等係出面可自助拎。
呢100分鐘真係食到飽飽,大滿足。