2007-08-31
尋晚我去到呢間酒店,搵極都搵唔到lift搭上去所屬樓層,已經心知不妙.因為我兩年前食過都唔係咁難搵架wor~去到見到,0下~點解細左咁多0既?好似一個ballroom cut左個corner位用黎做buffet咁~我reserved左window seats,係就係window,不過係睇到會展裝修0個面個景.坐低左之後我仲懷疑緊自己係唔係入錯酒店,點解會唔同哂~我仲諗住打多次電話問booking0既人,點知男朋友話算啦,都坐低左咯.唉~咁就算啦!但係個心唔多舒服囉,請人去五星酒店食buffet點知好似去左三星酒店咁~跟住出去拎野食,同埋問清楚d waiters究竟係唔係我以前食開0個間buffet,點知佢終於道出原委!!!原來酒店做緊大工程,coffee shop搬左上黎8樓.有個太太問點解d野食少左咁多,佢就答係呀,因為裝修緊唔夠地方擺野食,所以少左食物供應!我就話,點解booking時唔講?仲要好多客都咁問d staff,我估都唔係第1次有人咁提出啦!要10月中先裝修完畢,0係個咁狹窄0既地方食0個DD野(DD意思係好疏落0既擺位,我估比以前少左30%!),真係火都黎!點做生意架~
跟住出去拎野食,同埋問清楚d waiters究竟係唔係我以前食開0個間buffet,點知佢終於道出原委!!!原來酒店做緊大工程,coffee shop搬左上黎8樓.有個太太問點解d野食少左咁多,佢就答係呀,因為裝修緊唔夠地方擺野食,所以少左食物供應!我就話,點解booking時唔講?仲要好多客都咁問d staff,我估都唔係第1次有人咁提出啦!要10月中先裝修完畢,0係個咁狹窄0既地方食0個DD野(DD意思係好疏落0既擺位,我估比以前少左30%!),真係火都黎!點做生意架~你早D 0係BOOKING時話俾我知0既,我完左工程先黎啦!一樣價錢,但地點同食物質素同數量都係得三星級0既水準!
跟住同男朋友食左個零鐘就走人!因為真係無野可以食同埋好似俾人呃左黎咁呀~