2020-11-21
🦀 𝙎𝙣𝙤𝙬 𝘾𝙧𝙖𝙗 𝙢𝙚𝙖𝙩 𝙎𝙖𝙡𝙖𝙙𝙨 松葉蟹肉沙律🥚 𝙎𝙤𝙛𝙩 𝙗𝙤𝙞𝙡𝙚𝙙 𝙚𝙜𝙜 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙏𝙧𝙪𝙛𝙛𝙡𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙎𝙚𝙖 𝙐𝙧𝙘𝙝𝙞𝙣 海膽黑松露溏心蛋🔥 𝙎𝙪𝙧𝙛 𝘾𝙡𝙖𝙢 火焰北寄貝🦪 𝙁𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙎𝙤𝙪𝙩𝙝 𝘼𝙛𝙧𝙞𝙘𝙖 𝘼𝙗𝙖𝙡𝙤𝙣𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝘾𝙧𝙖𝙗 𝙢𝙚𝙖𝙩 𝙖𝙣𝙙 𝙎𝙚𝙖𝙬𝙚𝙚𝙙 𝙨𝙖𝙪𝙘𝙚 活鮑魚配蟹肉海苔醬🦞𝙁𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙇𝙤𝙗𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙎𝙚𝙖 𝙐𝙧𝙘𝙝𝙞𝙣 𝙨𝙖𝙪𝙘𝙚 活龍蝦配海膽醬🥩 𝙅𝙖𝙥𝙖𝙣𝙚𝙨𝙚 𝔸𝟝 𝙒𝙖𝙜𝙪𝙚 𝙗𝙚𝙚𝙛 日本A5和牛厚燒🥬 𝙋𝙖𝙣 𝙛𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙑𝙚𝙜𝙚𝙩𝙖𝙗𝙡𝙚 香煎野菜🍲 𝙎𝙤𝙪𝙥 汁物🍚 𝙎𝙖𝙡𝙢𝙤𝙢 𝙧𝙤𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙎𝙚𝙖 𝙐𝙧𝙘𝙝𝙞𝙣 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙧𝙞𝙘𝙚 𝙞𝙣 𝙘𝙪𝙥 三文魚籽海膽杯炒飯🥧 𝙎𝙤𝙪𝙛𝙛𝙞 𝙋𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙩𝙤𝙛𝙪 𝙩𝙖𝙨𝙩𝙚𝙙 𝙞𝙘𝙚 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 梳乎厘配豆腐雪糕/算係幾唔花巧食得出海鮮鮮甜味嘅teppanyaki👨🏼🍳當日full house咁滯,個人覺得廚師太忙唔係個個菜色都keep都水準🥶食完等下一道上最長等咗半個鐘都有😂食都我眼瞓都仲未食完,尤其係鮑魚同龍蝦真
𝙎𝙣𝙤𝙬 𝘾𝙧𝙖𝙗 𝙢𝙚𝙖𝙩 𝙎𝙖𝙡𝙖𝙙𝙨 松葉蟹肉沙律
🔥 𝙎𝙪𝙧𝙛 𝘾𝙡𝙖𝙢 火焰北寄貝
𝙎𝙪𝙧𝙛 𝘾𝙡𝙖𝙢 火焰北寄貝
🥬 𝙋𝙖𝙣 𝙛𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙑𝙚𝙜𝙚𝙩𝙖𝙗𝙡𝙚 香煎野菜
🍲 𝙎𝙤𝙪𝙥 汁物
𝙎𝙤𝙪𝙥 汁物
算係幾唔花巧食得出海鮮鮮甜味嘅teppanyaki👨🏼🍳
當日full house咁滯,個人覺得廚師太忙唔係個個菜色都keep都水準🥶食完等下一道上最長等咗半個鐘都有😂食都我眼瞓都仲未食完,尤其係鮑魚同龍蝦真係焗得過咗龍🥺
雖然食材新鮮,但可惜廚師真係take care唔到咁多個客人,有啲位置失咗手(剩係見到佢哋錯手鉗爛咗隻溏心蛋已經覺得佢哋好心急呢)甜品無論係賣相定味道都好一般~
Any肥,成也蕭何,敗也蕭何👨🏼🍳Omakase最重要嘅位置就在於廚師嘅presents可唔可以令食物再上另一個層次,虎鐵用料食材性價比不錯,但如果可以限返客人數量,maintain返質素會更加好~