日本高知縣名產龍馬漢堡登陸香港la!最近香港多左好多漢堡包店,大既有Jolie Bee,細既係中環至金鐘區都數之不盡。而小粉姐我今日就去左中環嘉咸街試左由日本高知縣黎既過江龍5019 premium factory!佢地menu唔多野得六款漢堡包同四款飯,而佢地最標榜既就係由日本進口自己進行免治既日本和牛扒。今次我地就試左佢最有名既龍馬漢堡、BLT漢堡同日本果邊最受歡迎既菠菜沙冰!龍馬漢堡個名係黎自日本高知縣既一位革命英雄「坂本龍馬」!相信對日本化有認識既人絕對唔會對呢個名陌生。龍馬漢堡同一般市面上食到漢堡包既分別就係佢有好大量既蔬菜同呑拿魚,據日本店主所講龍漢堡有咁多蔬菜既原因係因為佢地想將高知縣所有出產既名物:生菜、蕃茄、茄子、青椒同呑拿魚都可以放到係漢堡包裡面比人認識!由於有咁多材料,所以個包一D都唔細,估計高度有成15cm左右!剩係塊和牛扒都有成150g! 你都唔好話唔足料!而blt漢堡就比較香口,因為裡面除和牛扒外仲有:洋蔥、煙肉、甘筍絲、生菜等等⋯據店主講所有和漢堡扒由於油份高所以非常有油香,但為左加強質感所以都混合左牛肩和腿肉等等!雖然和牛漢堡扒本偏油,但加埋咁多蔬菜一齊
日本高知縣名產龍馬漢堡登陸香港la!

據店主講所有和漢堡扒由於油份高所以非常有油香,但為左加強質感所以都混合左牛肩和腿肉等等!雖然和牛漢堡扒本偏油,但加埋咁多蔬菜一齊食,一D都唔會覺得油膩!
再加埋呢杯由日本人經常食用既菠菜、芒果、香蕉等材料打成既菠菜沙冰,簡直係fresh! 一D肥膩感覺都冇!

如果大家都想食漢堡包食得健康,都可以黎試下la!