2018-07-29
我地叫咗個鴛鴦鍋,一邊係麻辣鍋,一邊係美人鍋。麻辣鍋內有各種香料同藥材、鴨血同凍豆腐。而美人鍋入面唔單止有杞子、南棗、金華火腿,仲有桃膠同原隻烏雞。美人鍋入面有豐富膠原蛋白,仲有咁補嘅原隻烏雞,女士們真係聽到都心郁郁!先飲湯,再食烏雞~ 烏雞好多肉,仲要幾嫩滑同入味!呢兩個湯底都好濃味,唔駛用醬油都ok!極上雪花肥牛($188)嘅雪花分佈平均,配麻辣鍋真係世界級好味,非常惹味!千層凍豆腐 ($48)配麻辣鍋真係絕配, 豆腐吸曬湯嘅精華,好入味。不過咬落去嗰陣就要小心熱啦!活九孔 ($42) 好似活九孔咁嘅海鮮就當然要擺落美人鍋個邊,唔好擺入麻辣鍋入邊,費事濃烈嘅麻辣鍋會蓋過海鮮嘅鮮味。活九孔滾3-4分鐘就啱啱好,口感爽彈。手工丸類拼盤 ($108)黑松露蝦丸係我嘅最愛。未食已經聞到好重嘅黑松露味,咬落去仲要去彈牙。鵝肝墨魚丸中間真係包住成舊鵝肝,夠特別!食芝士牛肉丸嘅時候要小心佢會爆芝士。
活九孔 ($42)
手工丸類拼盤 ($108)
食芝士牛肉丸嘅時候要小心佢會爆芝士。