病左幾日未好翻,諗住食啲好食既嘢,何洪記係一個不錯的選擇,叫粥叫撈麵,同事們叫雲呑麵炸兩,價錢貴都預左既,一分錢一分貨嘛。唔送外賣,知嫁喇,食好嘢,辛苦啲自己拎囉,拎左翻黎,第一時間開餐。Round 1皮蛋瘦肉粥,粥底相若,差距不大,只是咸左小小,合格 75分 $52Round 2 菜遠撈麵,麵質大不如前,白烚麵底放上去,菜芯煮唔熟,有青澀味,湯底一般,我相信無一間麵舖可以差過佢。 肥佬25分 $49Round 3 同事點的豬手撈麵,一樣都是麵質其差,豬手太大,吃起來不方便,因不是我吃,但同事評價其差。肥佬35分 $63Round 4 同事點的雲吞麵,麵質也是很差,雲吞中的蝦多了很多胡椒味,同事覺得太辣,味道大不如前。合格50 分 $48Final Round 炸兩,我夠膽講句,成個銅鑼灣都無咁差既炸兩,賣相看起來還好,但用筷子"拮入"個炸兩,唔係,唔可以用"拮入",只可以用"拮"個炸兩,因為根本硬到拮唔入,再挾起放落口先經典,直頭覺得會割損個口,仲有硬脆都算數啦,你就想喇!?!?佢係又硬又靭,my god , 點解一間米芝蓮食市會出到啲咁既嘢。肥佬 5分(賣相值5分)。$40食左$3

。肥佬 5分(賣相值5分)。$40

食左$300 ,如果你過我講$100,我都可考慮一下,而家又加左幾次價,又難食到咁,
,永不錄用!
外賣自取