2019-01-12
10/1/2019 @ 阿麥廚房今晚去到銅鑼灣, 因為銅鑼灣有太多東西吃的關係,要我選一間實在花多眼亂,我們見附近的這一間好評比較多,於是就入去一試。晚餐menu煙三文魚黑魚子蛋白沙律, 第一次食不是用沙律醬、醋或者麻醬的沙律, 用蛋白代替沙律醬既健康又有香濃的蛋味, 而且蛋白煮得好似cream一樣滑大蝦占米多, 初時是見個名幾得意所以叫了這個前菜, 這個是我覺得最好食的必試食物, 燒大蝦已經起好蝦肉, 蝦肉非常新鮮爽口, 醬汁有點似龍蝦汁,實際不知道是什麼汁,但係非常惹味好好食, 連同蝦肉同菇一齊食,略嫌不夠喉龍蝦湯,湯內有一舊蝦肉bbq烤辣味西班牙豬肋骨, 老實說本身並不知道還有薯條的。 雖然叫辣味西班牙豬肋骨但其實不太辣, 份量很足,建議和朋友share來吃。黑魚子海膽麵包蟹意大利飯, 賣相相當精緻, 原來黑魚子和海膽是分開上的, 建議 黑魚子和海膽要拌和意大利飯一起吃, 初時看見蟹蓋釀飯以為份量不多,但食落都幾飽。餐飲叫了熱朱古力,店員用熱奶泡做了豬仔的圖案,不知是不是想對我說豬年快樂呢加錢的食物都很不錯, 銅鑼灣地段西餐廳 價錢算可接受。
晚餐menu
龍蝦湯,湯內有一舊蝦肉
加錢的食物都很不錯, 銅鑼灣地段西餐廳 價錢算可接受。