2022-09-04
這家日本餐廳之前同朋友嚟過,試過佢哋嘅甲羅燒 ,非常美味,總是念念不忘!😋😋🥰💖✨ 赤鬼明太子蟹味噌甲羅燒(微辛)🌟 極力推薦佢哋嘅甲羅燒,有三款選擇,同樣蟹膏味濃郁,鮮甜惹味! 今次店員仲即場在爐邊煮, 熱辣辣端上檯,感覺份外美味!🦀🦀😍😘✨ 刺身6盛🌟 厚切魚生刺身,新鮮美味。仲有新鮮帶子、海膽。海膽非常鮮甜美味,仲份量十足。👍👍🥢😋✨ 黑門令龍蝦湯煮海鮮🌟 海鮮非常新鮮,大大隻生蠔,煮熟仍然脹卜卜。 赤蝦新鮮彈牙,仲配有金菇卷、鮮冬菇,加埋魚子、蟹子同煮,個龍蝦湯非常鮮甜好味,忍唔住飲曬!🦞🦐🥰👍✨ 極上大魚貝燒🌟 大大隻新鮮元貝,脹卜卜生蠔,爽彈海蝦,這家食材非常新鮮優質,值得一讚!🦐🦪💖💖✨ 黑門令大漁魚子醬脆脆包🌟 賣相相當矜貴,面層有黑魚子醬,再配上鮮甜海膽,脆卜卜魚子,底層藏住蝦肉,仲有吞拿魚腩蓉,整體食材豐富,由一片脆脆法包盛托住,好似邊食邊尋寶!🤩🤩👍👍✨ 脆燒白穴子串🌟 穴子魚肉燒得非常通透,金香綿軟,有入口即融感覺。 相對鰻魚,我較喜歡穴子魚的口感及味道。🍢🍢👌😘✨ 蔥吞拿魚腩卷🌟 一口一啖,啖啖吞拿魚肉,最方便美味!🍣🍣😋✨ 玫瑰梅酒🌟 酸酸甜甜,美味、容易
✨ 赤鬼明太子蟹味噌甲羅燒(微辛)
✨ 刺身6盛
✨ 黑門令龍蝦湯煮海鮮
✨ 極上大魚貝燒
✨ 黑門令大漁魚子醬脆脆包
✨ 脆燒白穴子串
✨ 蔥吞拿魚腩卷
🌟 一口一啖,啖啖吞拿魚肉,最方便美味!🍣🍣😋
✨ 玫瑰梅酒
🌟 酸酸甜甜,美味、容易入口,酒味不太濃,配海鮮一流!🌹🥂🌹💖
✨ 富良野哈密瓜燒酌
🌟 濃郁哈密瓜味,未入口已經聞到哈密瓜清香。🍈🍹🍈🥂
總括:這家店舖海鮮食材非常新鮮,份量也很正常。 店員都好樂意幫忙,在人手容許下都會在爐邊即場幫手烹調。 整個用餐感覺很好,下次會再嚟!👍👍👍👍🥰