2018-08-12
同朋友喺時代廣場行街,行完有啲肚餓,想搵間餐廳。知道利舞台多餐廳,所以我哋嚟咗啲頭搵野食。今次揀左日本嘢。好彩平日呢到唔使等位,好快可以入座啦。餐廳環境都幾寬敞,可以同朋友傾偈,有私隱度。餐牌見到餐廳嘅款式都幾多,有魚生、串燒、炸物、定食等等,仲有酒精類。1) 八爪魚意大利風沙律 (⭐⭐⭐⭐⭐):作為開胃前菜我哋揀左八爪魚意大利風沙律,賣相唔錯,酸酸甜甜,而且的醬料都幾特別,同八爪魚都幾夾。2) 班戟鰻魚三色卷 (⭐⭐⭐⭐⭐):出面比較少機會食,三色卷層次豐富,有埋啲蟹籽,增加口感。白飯應該係用日本米做成嘅,食落香口。3) 黑豚肉串燒 (⭐⭐⭐⭐⭐):之後仲有串燒,叫左燒黑豚肉串燒。呢個係我比較喜歡。特製醬料配黑豚肉串,非常好味,又唔會太鹹。串燒大概有兩三件,豚肉肉質唔算煙韌,亦都唔算肥膩。總括而言,覺得整體食物質素都唔錯,下次有機會都會嚟幫襯。
1) 八爪魚意大利風沙律 (⭐⭐⭐⭐⭐):
八爪魚沙律
2) 班戟鰻魚三色卷 (⭐⭐⭐⭐⭐):
班戟鰻魚三色卷
3) 黑豚肉串燒 (⭐⭐⭐⭐⭐):
黑豚肉串燒
總括而言,覺得整體食物質素都唔錯,下次有機會都會嚟幫襯。